Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REDERIORGANISATION TIL STØTTEPARTIER OG OPPOSITION:

Tag krav om dobbelttogter til skoleskibene med til finanslovsforhandlinger

Mandag 30. august 2021 kl: 15:17
Af: Redaktionen

Danske Rederier konstaterer i lighed med Stiftelsen Georg Stages Minde, der driver skoleskibet Georg Stage, at der mangler penge til finansiering af dobbelttogter for skoleskibene i S-Regeringens finanslovsforslag, som blev præsenteret mandag. Danske Rederier opfordrer derfor S-Regeringens støttepartier og oppositionen til at tage dobbelttogter med som et krav til de kommende forhandlinger. Det har ved tidligere års finanslovsforslag været et punkt, hvor man er nået til enighed om to togter i stedet for et enkelt, som har været udgangspunktet

Selvom der de seneste år har været sat penge af til, at skoleskibene kunne sejle to togter om året - og derved uddanne flere søfarende - er der i S-Regeringens finanslovsudspil ikke sat penge af til de såkaldte dobbelttogter. Det er ærgerligt, mener Danske Rederier.


- Vi er helt afhængige af at sikre konstant tilstrømning af nyuddannede søfarende til branchen. Ikke mindst til offshore-rederierne og nærskibsfarten, som nu og i de kommende år har stort behov for arbejdskraften. Vi ved, at eleverne fra skoleskibene i høj grad får job efter endt uddannelse, og derfor ærgrer det mig, at regeringen ikke har prioriteret dobbelttogterne i dens udspil, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.



Georg Stage kan uddanne 63 ekstra søfarende med et ekstra togt og hos Skoleskibet Danmark er det 80 søfarende pr. togt. Derfor bør dobbelttogterne efter Danske Rederier mening få en fast bevilling på finansloven.


- Jeg håber, at de andre partier vil tage ønsket om dobbelttogter med sig til forhandlingsbordet. Det giver super god mening at sætte penge af til et ekstra togt og få unge, som ofte ikke har anden ungdomsuddannelse, ind på uddannelses- og arbejdsmarkedet, siger Anne H. Steffensen.


Hos Danske Rederier fremhæver man, at skoleskibenes tidligere elever - de ubefarne skibsassistenter - har en arbejdsløshed i nærheden af nul, hvilket især skyldes, at blandt andre offshore-rederierne aktivt efterspørger flere ubefarne skibsassistenter.


Fremhævede fakta om skoleskibene:
  • Et ekstra togt koster 18 millioner kroner for begge skoleskibe - 10 millioner til Skoleskibet Danmark og 8 millioner til Skoleskibet Georg Stage
  • Dobbelttogter vil årligt sikre uddannelse for kanp 300 unge og en vej i job i Det Blå Danmark
  • Skoleskibene sikrer uddannelse og vej i job for unge uden ungdomsuddannelse
  • Der er et højt optag af kvinder på skoleskibene - 50 procent på Georg Stage
  • Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har beregnet, at det giver 2,2 millioner kroner i statskassen, hver gang en ung flyttes fra passiv forsørgelse til et aktivt arbejdsliv
(Kilde: Danske Rederier)



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa
- Rederi og havne arbejder på landstrøm til containerskibe
- Rederiorganisation åbner for indstillinger til pris for diversitet, ligestilling og inklusion
- Seks meldes døde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst