Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VALGKOMMENTAR FRA DI TRANSPORT:

Bedre mobilitet er også et valg værd

Fredag 10. maj 2019 kl: 09:20
Share  


Af: Redaktionen

Danskerne skal nu til valg. Det gælder valget til EU-Parlamentet og valget til Folketinget. Emnerne er naturligvis mange. Det er ingen tvivl om, at klima kommer til at fylde meget i begge valg. Især fravalg af fossile brændstoffer vil være højt på dagsordenen. Sådan lyder det indledningsvis fra branchedirektør Michael Svane fra DI Transport

Michael Svane skriver:

I DI Transport har vi en soleklar målsætning om, at vi som transporterhverv må og skal levere en afgørende indsats for et bedre klima. I samtlige dele af transporterhvervet, herunder i luftfarten, har vi en klar ambition om en forpligtende klimaindsats med bindende mål.

I det store billede skal vi levere en indsats, som på den ene side bringer et afgørende klimabidrag og på den anden side sikrer den bedst mulige mobilitet i samfundet.

Mobilitet for personer og varer er et grundlæggende element for, at vi kan udvikle samfundet. Vi skal ikke holde op med at køre bil eller at flyve. Men vi skal sikre, at vi i videst muligt omfang overgår til ikke-fossile brændstoffer.

El, brint, gas og biobrændstoffer af anden generation er vejen frem for stort set hele transportsektoren. 

Et væsentligt element i den mobilitet, som er forudsætningen for vores velstand og dermed velfærd, mobilitet.

Vi skal investere i det samlede transportsystem. Det gælder vejnettet, den kollektive trafik, men også cykling og i andre transportformer, der styrker mobiliteten, men også gør noget godt for eksempelvis sundheden og klimaet.

Vi har brug for et løft i det samlede investeringsniveau, ligesom vi har brug for at skabe rammer for ny teknologi og nye forretningsmodeller. Vi har brug for en langsigtet plan for de nødvendige investeringer. Frem for alt så ønsker vi én aftale, således at vi i virksomhederne får forudsigelighed. Det er afgørende for virksomhedernes lokalisering og investeringer. I Dansk Industri præsenterede vi i februar 2019 vort eget forslag til en investeringsplan for en ”Infrastruktur i verdensklasse 2020 til 2030”.

Den trafikale infrastruktur handler ikke om, hvorvidt vi enten skal investere i vejene eller i togene og dermed den kollektive trafik. Det er og bliver et både/og. 

Det er dyrt at investere i trafikal infrastruktur, men det er dyrere ikke at gøre det.

Vi har brug den bedst mulige trafikale mobilitet, fordi den navnlig understøtter virksomhedernes mulighed for både at fastholde og at rekruttere dygtige medarbejdere. Det er vigtigt, at infrastruktur og mobilitet også bliver en del af valgkampen.

Valgene er også et valg om fremtidens transportsystem og mobilitet.
Som vælgere er vi alle mobilister: Vi går, vi cykler, vi kører bil, taxi og bus, vi tager toget, letbanen eller metroen. Og vi sejler og flyver.

Fremtidens mobilitet vil i høj grad være automatiseret og selvkørende. Vi vil se mobiliteten udvikle sig teknologisk, men også se mange nye forretningsmodeller.

Og uanset hvad vi kan forvente, så er transport og infrastruktur bestemt et valg værd.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportorganisation vil have bro-selskab til at ændre rabat-ordning
- Energi-konkurrenter er gået sammen om nyt diesel-anlæg i Køge
- Færgerederi åbner rute uden om England
- Energiselskab udlover dusør for hjælp til opklaring af dieselolie
- Storebæltsberedskabet har fået sin nye avancerede brandbil
- Bruge nummerpladescannere til tjek af udenlandske køretøjer
- Partnerskab sigter på udvikling af brintfærge
- Skånsk havn har fået flere færgepladser
- Radikale afviser at støtte forslag om pakkeafgift
- Energiselskab opkøber danskproduceret "flydende el"
- Dansk-australsk partnerskab vil gøre tunge kranløft lettere - at håndtere
- Kørekortet kan komme med på mobilen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst