Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Privat uddannelsesinstitution sender første hold faglærte lastbilchauffører ud på vejene

Onsdag 27. maj 2020 kl: 10:05
Share  


Af: Redaktionen

Det første hold af faglærte lastbilchauffører fra den private uddannelsesinstitution på transportområdet, Dekra, har bestået svendeprøven. Der med er 15 nye faglærte lastbilchauffører klar til at køre ud med gods. Det er tre år siden, at Dekra Hovedstaden i Brøndby optog de første elever på sin erhvervsuddannelse i vejgodstransport

- Eleverne på det første hold har hver især grund til at være stolte, og det samme har vi som uddannelsesinstitution. Vi søgte om at lave erhvervsuddannelsen, fordi vi gerne ville bidrage til at afhjælpe manglen på faglærte chauffører i Danmark, og det er lykkedes. Fremover vil vi hvert halve år udklække nye chauffør-svende, der har været igennem en grundig teoretisk og praktisk uddannelse, siger direktør for Dekra Erhvervsskole, Anja Brauner Kristiansen.


Aktuelt har Dekra et par hundrede elever gående på sin erhvervsuddannelse i vejgodstransport, og det tegner ifølge Anja Brauner Kristiansen derfor godt for transportsektorens fremtid.


- Da vi startede uddannelsen, var manglen på faglærte chauffører kun én af branchens udfordringer. Der manglede i det hele taget chauffører, gennemsnitsalderen blandt eksisterende chauffører blev højere og højere, og det var svært at gøre de unge interesserede i chaufførfaget. Men med det første hold svende har vi bevist, at det ikke behøver at være sådan, og nu skal vi fortsætte i samme spor, siger hun.


Fastholde motivation
Dekra tiltrækker blandt andet de unge ved at samarbejde med ungevejledere og elever, der fortæller om uddannelsen. Dekra gør opmærksom på chaufføruddannelsen på sociale medier, hvor de unge færdes, og kan i kraft af et tæt samarbejde med transportbranchen tilbyde sine elever lærepladspladsgaranti.


Dekra fremhæver, at selve undervisningen er indrettet efter de unges forskelligheder og kompetencer, og at der bliver arbejdet meget med nærhed og relationer for at fastholde de unges motivation.


- En del af de unge har før måttet droppe deres uddannelse på grund af manglende motivation eller mangel på læreplads, og for nogle af dem kan det være hårdt at sidde mange uger på skolebænken ad gangen. Derfor arbejder vi løbende med det praktiske og med fokus på, at det handler om at køre lastbil. På Dekra EUD har vi som specialiseret erhvervsskole kun fokus på transportsektoren, og derfor kan vi sikre, at de unge mennesker dag efter dag oplever stor interesse og høj faglighed fra alle voksne omkring dem, siger Anja Brauner Kristiansen.


Udover EUD Vejgods i Brøndby udbyder Dekra en erhvervsuddannelse til buschauffør i Vejen.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Lastbilleverandør leverer chaufføruddannelser fra grunden
- Brand- og redningsfolk kan køre uden risiko for automatiske og uretmæssige fartbøder
- Arbejdsmiljø og social dumping er i fokus med nye anbefalinger til store infrastruktur- og byggeprojekter
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Transportorganisation engagerer sig i digitaliseringen af dansk vejgodstransport
- Fire-akslet forvogn er bygget op med hejs og kran
- Stor detailhandelskæde har valgt postkoncern som TPL-operatør
- Vognmandsorganisation vil have politikerne til at stoppe støtten til post-koncern
- Regningen for PostNord stiger og stiger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst