Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havneudvidelse var i høring - størst bekymring var udsigten til havnen

Fredag 28. februar 2020 kl: 09:51
Af: Redaktionen

Sidst i januar sluttede den offentlige høring om Yderhavnen, som Aarhus Havn har ansøgt Aarhus Kommune og Staten om lov til at bygge. Den offentlige høring har set fra Aarhus Havns side været yderst positiv. Der kom i alt 91 høringssvar ind - heraf var 63 er positive og konstruktive, mens 28 var kritiske - mest på grund af udsigten til at få en ny udsigt - havn i stedet hav

Aarhus Havn forklarer, at det er en meget bred kreds, der har afgivet høringssvar. Landsdækkende organisationer - som ellers yderst sjældent udtrykker støtte til enkeltprojekter - lægger vægt på Aarhus havns nationale betydning. Desuden huser Aarhus Havn store internationale koncerner og verdens største containerrederi. Men også nogle af landets største eksportvirksomheder - samt en lang række mellemstore og mindre virksomheder - der påpeger behovet for at kunne udvikle deres nuværende virksomheder på havnen. Endelig var der opbakning fra samtlige lokale erhvervsorganisationer, både fra medarbejder- og arbejdsgiverside, samt fra tillidsmænd ved Aarhus Havn og en række enkeltpersoner.


Blandt de 28 kritiske høringssvar fremhæver Aarhus Havn, at hovedparten var begrundet med udsigten, og de fleste af svarene fremkom som reaktion på en Facebook-opdatering nogle få timer før høringsfristen udløb. Enkelte af dem var helt ens i ordlyden, og andre var spontane reaktioner fra afsendere, der troede, at sagen handlede om det tidligere så debaterede Tangkrogsprojekt.  


Blandt kritikerne var også nogle få foreninger og organisationer, som af princip er imod, men alligevel udtrykker ønske om dialog forud for byggeriet af Yderhavnen. 


Aarhus Havn fremhæver, at den vil indgå i en konstruktiv og løbende dialog med de pågældende - blandt andet om udformningen af den planlagte Aarhus Blueline Park.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst