Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havneudvidelse var i høring - størst bekymring var udsigten til havnen

Fredag 28. februar 2020 kl: 09:51
Share  


Af: Redaktionen

Sidst i januar sluttede den offentlige høring om Yderhavnen, som Aarhus Havn har ansøgt Aarhus Kommune og Staten om lov til at bygge. Den offentlige høring har set fra Aarhus Havns side været yderst positiv. Der kom i alt 91 høringssvar ind - heraf var 63 er positive og konstruktive, mens 28 var kritiske - mest på grund af udsigten til at få en ny udsigt - havn i stedet hav

Aarhus Havn forklarer, at det er en meget bred kreds, der har afgivet høringssvar. Landsdækkende organisationer - som ellers yderst sjældent udtrykker støtte til enkeltprojekter - lægger vægt på Aarhus havns nationale betydning. Desuden huser Aarhus Havn store internationale koncerner og verdens største containerrederi. Men også nogle af landets største eksportvirksomheder - samt en lang række mellemstore og mindre virksomheder - der påpeger behovet for at kunne udvikle deres nuværende virksomheder på havnen. Endelig var der opbakning fra samtlige lokale erhvervsorganisationer, både fra medarbejder- og arbejdsgiverside, samt fra tillidsmænd ved Aarhus Havn og en række enkeltpersoner.


Blandt de 28 kritiske høringssvar fremhæver Aarhus Havn, at hovedparten var begrundet med udsigten, og de fleste af svarene fremkom som reaktion på en Facebook-opdatering nogle få timer før høringsfristen udløb. Enkelte af dem var helt ens i ordlyden, og andre var spontane reaktioner fra afsendere, der troede, at sagen handlede om det tidligere så debaterede Tangkrogsprojekt.  


Blandt kritikerne var også nogle få foreninger og organisationer, som af princip er imod, men alligevel udtrykker ønske om dialog forud for byggeriet af Yderhavnen. 


Aarhus Havn fremhæver, at den vil indgå i en konstruktiv og løbende dialog med de pågældende - blandt andet om udformningen af den planlagte Aarhus Blueline Park.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aktive søfarende er blevet spurgt til råds
- Organisationer på søfartsområdet indgår aftale om besætningsskift
- Danske skibe er truet under deres sejlads i cyberspace
- Nyt færgeleje blev taget i brug dagen efter
- Mobilkranen kan køre på el
- Resultatet havnede et niveau højere - CO2-udslippet lavere
- Pas på I ikke slår verdenshandlen ihjel
- Kinesiskbyggede containerkraner bliver fjernstyrede
- Svensk havn bygger rampe til fremtiden
- Fristen for virksomheders årsrapporter bliver forlænget
- Havnerelaterede investeringer når op over to milliarder kroner
- Skibsfarten skaber størst værdi

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst