Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Danmark har fået en flyprofessor i Aalborg

Torsdag 5. juli 2018 kl: 19:31
Share  


Af: Redaktionen

Aalborg Universitet udnævner Danmarks - sandsynligvis Europas - første flyprofessor. Den nye professor er Thomas Thessen, som samtidig arbejder som Chief Traffic Forecaster i Københavns Lufthavn (CPH). Han skal være med til at øge fokus på luftfartsbranchen, som trods et eksplosivt udviklende marked og mange samfundsmæssige dilemmaer er et forskningsmæssigt overset område

AAU-lektor Claus Lassen kalder luftfartsområdet for et forskningsmæssigt overset område. Det forhold råder han og Aalborg Universitet (AAU) bod på ved at udnævne den uddannede økonom Thomas Thessen som adjungeret professor. Thomas Thessen skal fremover skal være med til at indsamle vigtig viden om et område i udvikling.


- Lufthavnsbranchen udgør i dag en forsvindende lille del af de samlede forskningsbevillinger og dermed af den samlede forskning. Det kan undre, når man ser på, hvor mange samfundsmæssige spørgsmål transportformen rejser, siger Claus Lassen og peger på, at der er langt mere fokus på eksempelvis biltrafik, hvor der arbejdes meget på at finde den bedste infrastruktur, øge trafiksikkerheden og meget andet.


- Der er mange områder at dykke ned i inden for luftfart. Der er spørgsmålet om erhvervslivets globale tilgængelighed og de reguleringsmæssige rammebetingelser for fly og lufthavne for blot at nævne et par eksempler. Der er også hele spørgsmålet om de rejsendes adfærd, som kan give nyttig viden i forhold til at kunne trække turister til Danmark og sikre de danske erhvervsrejsende optimale forhold for at kunne tjene penge internationalt, siger Claus Lassen.


Med udnævnelsen af 51-årige Thomas Thessen får forskerne en helt anden adgang til og indsigt i data omkring luftfart, ligesom der bliver mulighed for at trykprøve de problemstillinger, der arbejdes med, som en sikkerhed for deres aktualitet og relevans i det hele taget.


Mangeårigt samarbejde
Københavns Lufthavn og Thomas Thessen har længe haft et tæt samarbejde med AAU gennem universitetets Center for Urbane Studier.
Lufthavnens administrerende direktør Thomas Woldbye kalder det en vigtig anerkendelse, at Aalborg Universitet som den første akademiske institution tager luftfarten og dens betydning for samfundet alvorligt.


- Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Aalborg Universitet. Det er vigtigt for luftfarten, at der bliver forsket i f.eks. hvordan lokal og international mobilitet og tilgængelighed hænger sammen med vækst, arbejdspladser og kulturudveksling. Kort sagt, hvor afgørende gode flyforbindelser er for en lille handelsnation som Danmark. Og så er vi i lufthavnen naturligvis stolte over nu at have en adjungeret professor ansat, siger Thomas Woldbye.


Fra AAU’s side skal udnævnelsen ses som første skridt i en strategisk satsning i at udvikle mere luftfartsforskning på universitetet. Her ser man frem til det tættere samarbejde.


– Thomas Thessen er med sin baggrund fra Danmarks Statistik, VisitDenmark og Københavns Lufthavn en meget dygtig fagperson, som har udmærket sig på den internationale scene. Det var derfor et naturligt skridt at formalisere vores samarbejde endnu mere. Det er håbet, at luftfartsbranchen i fremtiden får en mere forskningsorienteret tilgang og endnu mere evidensbaseret forskning, siger Claus Lassen.


Som adjungeret professor på AAU skal Thomas Thessen varetage forskellige funktioner. Han skal blandt andet fungere som formand for et Aeromobilities Academy. Akademiet, der er det første af sin slags i Danmark, skal bygge bro mellem flyforskningen og luftfartsbranchen i Danmark.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færøerne får flere flyforbindelser i vinterhalvåret
- Lavprisflyselskaber har intentioner om at samarbejde
- Ekspres-koncern er en af Årets Bedste arbejdspladser
- Skandinavisk flyselskab transporterede 2,9 millioner passagerer i september
- Bane over Vestfyn og indsats mod social dumping er med i lovkatalog
- Hver syvende vil fravælge flyrejsen for klimaets skyld
- Tilbagegangen var forventet
- Skandinavisk flyselskab åbner 14 nye ruter
- Formanden for stor dansk transportkoncern har sagt farvel
- International aftale ændrer vilkår for afregning af post
- Vandflyver får tilladelse til 2027
- Udfasning af benzin- og dieselbiler i EU er på transportministerens liste

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst