Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
HAVNEDIREKTØR OM POLITISKE BESLUTNING:

- Det er en trist dag for dansk erhvervsliv

Onsdag 19. juni 2024 kl: 12:01
Af: Redaktionen

At udvidelsen af Aarhus Havn er sat på pause betyder, at de gevinster, der ellers ville komme erhvervslivet i både Aarhus og resten af landet til gode, risikerer at gå tabt. Sådan lyder det fra Thomas Haber Borch, der er direktør hos Aarhus Havn, efter, at planerne om en havneudvidelse onsdag morgen blev sat på pause

Onsdag morgen besluttede partierne bag den aftale, der i første omgang gav grønt lys til projektet, at sætte projektet på pause.


- Det er en trist dag for dansk erhvervsliv. Havneudvidelsen ville være en stor gevinst for erhvervslivet i både Aarhus og resten af landet. Der er behov for plads til, at de eksisterende virksomheder på havnen kan udvikle sig, og til at nye kan komme til, siger Thomas Haber Borch, der er direktør hos Aarhus Havn.


Partierne, der udgør et stort flertal i det nuværende byråd, understreger, at projektet ikke tages op igen, medmindre et nyt byråd beslutter at gøre det. Og den usikkerhed skaber ifølge Aarhus Havn problemer i en erhvervssammenhæng.


- Yderhavnen ville skabe arbejdspladser, fremgang og tage afgørende skridt i den grønne omstilling. Det er gevinster, som vi nu risikerer ryger til udlandet, mens vores havneudvidelse er sat på pause, siger havnedirektøren, der peger på, at det for nuværende svært at sige, hvad tiden på længere sigt bringer for Danmarks største erhvervshavn.


Men på kort sigt venter der et stort genopretningsarbejde, for der er mange mennesker, hvis hverdag bliver påvirket af byrådets beslutning.


- Vi har en organisation med rigtig mange dygtige medarbejdere, der har arbejdet nærmest i døgndrift på alle aspekter af det her projekt. Vi har vores kunder og de mange virksomheder, der er interesserede i at investere og udvikle sig på og omkring havnen. Nu gælder det om at finde en vej frem, og det vil jeg sætte mig i spidsen for, siger Thomas Haber Borch.


Interesserede kan læse mere om den politiske beslutning her:
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Signalfejl blokerer togtrafikken mellem Vendsyssel og det øvrige Jylland
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Sporfornyelser lukker for togtrafik på flere hovedstrækninger
- Forligspartier sætter analyse af ny Lillebæltsforbindelse på pause
- Transportministre snakkede om nattogsforbindelse
- Fransk togoperatør åbner ny jernbaneforbindelse mellem Polen og Spanien
- Overhalingsspor ved Kalvebod indgår i ny aftale om EU-støtte
- Jernbaneforum markerer 150 år med en jubilæumskenference
- Tunge lokomotiver skal også gennem store eftersyn
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Politisk flertal sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst