Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Prisen på at køre med tog og bus stiger med godt 10 procent

Mandag 25. september 2023 kl: 10:29
Af: Redaktionen

Søndag 21. januar næste år bliver billetpriserne for offentlig transport i hele landet reguleret opad med gennemsnitligt 10,3 procent. Trafikstyrelsen fastsætter hvert år et loft for, hvor meget priserne i den offentlige transport må stige. Taksstigningsloftet er i år beregnet på baggrund af omkostningsniveauet for sektoren i 2022, der var en periode præget af høj inflation og stigende energipriser

Billetpriserne er fastsat i samarbejde med de regionale trafikselskaber og Arriva vest for Storebælt og af DOT (Din Offentlige Transport) på Sjælland og Lolland-Falster. Fælles for de to områder er, at priserne i gennemsnit stiger 10,3 procent


- Vi har sammen med de andre trafikselskaber justeret de fælles priser, så de giver bedst grundlag for at sikre en god og sammenhængende offentlig transport i alle dele af Danmark, siger Charlotte Kjærulff, der er kundechef i DSB.


For rejser over Storebælt er det DSB, der fastsætter billetprisen. DSB har i år valgt ikke at udnytte takststigningsloftet fuldt ud for rejser på tværs af landet. Enkeltbilletter kommer til at stige 7,7 procent. Samtidig sætter DSB yderligere én million Orangebilletter til salg på rejser over Storebælt. Det betyder, at over halvdelen af alle enkeltbilletter på tværs af landet næste år vil være billige Orange- eller Orange Fri billetter.


- Hvis man kan rejse uden for myldretiden, er der fortsat rigtig gode muligheder for at få et godt tilbud. Orangepriserne for rejser mellem København og Aarhus starter ved 119 kroner, siger Charlotte Kjærulff og fortsætter:


- DSB vil også fortsat udbyde Orange-billetter til regionale togrejser. Her starter prisen på 20 kroner, så jeg synes, at vi har mange attraktive tilbud til togkunderne.


Interesserede kan se mere om taksterne for 2024 her:
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bus- og tog-operatør skifter til navn med fokus på kollektiv transport
- Nye regler for eksamenskørsel træder i kraft fra årsskiftet
- Juleekspressen kører på Odense Letbane
- Minibusser opbygget i Litauen skal styrke dansk busforhandlers position
- Schweizisk firma skal udvikle app til rejsekortet
- Region styrker grønne initiativer med fire millioner kroner
- Godt 600 el-taxier har kørt over 50 millioner kilometer på vejene i år
- EU's Ministerråd stemmer for flere ændringer af EU-Kommissionens forslag
- Nordjysk lufthavn havde flere rejsende i november
- Sydjysk kommune gentager gode råd til at holde dig rask
- Flere har reserveret plads i togene op til jul
- Irsk lavprisflyselskab er tilbage med base i København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst