Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vintertjeneste på 33 ruter udbydes til maj

Mandag 27. marts 2023 kl: 13:41
Af: Redaktionen

Mandag 27. marts, hvor vejret flere steder i Danmark byder vejr med vinterligt anstrøg, oplyser Vejdirektoratet, at det til maj - om godt en måned - vil udbyde snerydning og glatførebekæmpelse på 33 ruter. Ambitionen er at øge konkurrencen på markedet ved at gøre vilkårene forde nye aftaler mere fleksible for leverandørerne

Vejdirektoratet peger på, at der i år har været ekstra fokus på at tilpasse vilkårene til et marked i forandring - blandt andet vil fem af ruterne denne gang kunne betjenes med traktorer.


- Vores glatførebekæmpelse er en samfundskritisk opgave på niveau med andre dele af beredskabet. Glatte og snedækkede veje vil for rigtig mange mennesker betyde store problemer i dagligdagen, og derfor er vi afhængige af, at nogen er i stand til at udføre den opgave, siger afdelingsleder Tania Udengaard Sørensen fra Vejdirektoratets vintertjeneste.


Sidste år blev der indgået kontrakter på 81 ruter. Af dem har Vejdirektoratet nu har valgt at opsige 33. Kontrakterne blev indgået efter flere udbudsrunder i 2022. På grund af den manglende interesse var det svært at finde leverandører til en række af ruterne, og derfor har det været dyrt at indgå de pågældende kontrakter. En merudgift, som ikke er dækket af den nuværende bevilling til opgaven, da det samlet set er blevet markant dyrere sammenlignet med det tidligere udbud.


- Vi har haft en god og konstruktiv dialog med branchen om denne opgave, men faktum er, at når få eller ingen byder på en opgave, så stiger prisen. Det er en vanskelig forhandlingssituation at stå i, og det forsøger vi nu at gøre noget ved, siger Tania Udengaard Sørensen.


Derfor har Vejdirektoratet haft fokus på at skabe mere fleksible rammer, så et bredere felt af leverandører har mulighed for at byde på opgaven, her iblandt landmænd og maskinstationer. Eksempelvis bliver kontrakterne delt op i mindre enheder med behov for færre biler, så mindre leverandører får mulighed for at løse opgaven. Derudover er det fremover muligt at have arbejdssprog på både dansk og engelsk, og beredskabsperioden er blevet justeret.


- Vores håb er, at der kommer flere bud ind på ruterne. I sidste ende handler det om at kunne løse opgaverne med de midler, som vi har til rådighed, og derfor ser vi gerne mere konkurrence på området. Det er en krævende opgave, som er utrolig vigtig at få løst, og vi er optimistiske i forhold til det kommende udbud, siger Tania Udengaard Sørensen.


Ruterne udbydes i starten af maj med frist i juni.


Ændrede vilkår:
  • Åbner for mindre leverandører
  • Trailermontering
  • Øget responstid
  • Kortere beredskabsperiode
  • Fast beredskabshonorar
  • Fem af ruterne vil kunne køres af traktor


Interesserede kan læse mere om Vejdirektoratets vintertjeneste her:
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Folketinget har ændret postloven
- Private aktører har både evnen og viljen
- Renovationsbil med tre aksler har gearkasse med automatiseret gearskifte
- Fransk dækproducent har 100 års erfaring med regummiering
- Aarhus-studerende vil mindske ensomhed for lastbilchauffører
- Bedst for klimaet, hvis I bliver i forhandlingsrummet
- Viborgvirksomhed med fokus på transportinformationer vandt initiativpris
- Pakker fylder op hos købmænd og på tankstationer efter Black Friday
- Faldende efterspørgsel udløser fyringer af konsulentansatte på førerhusfabrik i Nordsverige
- Tip-kærre er bygget til transport af asfalt
- Kvindelig bilist kørte med sommerdæk på vintervej - og snurrede rundt foran lastbil
- Vognmand i Aalborg har fokus på opsamling af gods - og dataopsamling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst