Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REDERIORGANISATION:

EU’s grønne udspil kan accelerere omstilling

Torsdag 2. februar 2023 kl: 10:49
Af: Redaktionen

Med et nyt udspil for støtte til grøn omstilling har EU efter Danske Rederiers vurdering lagt kimen til et hurtigere farvel til fossile brændstoffer. Danske Rederier er positive overfor udsigten til understøttelsen af nye grønne brændstoffer, som også vil gavne skibsfarten

EU-Kommissionen fremlagde onsdag, hvad der kan tolkes et modsvar på amerikanernes "US Inflation Reduction Act".


EU’s nye “A Green Deal Industrial Plan for the Net-Zero Age” har ligesom "US Inflation Reduction Act" blandt andet til formål at støtte produktionen af grønne brændstoffer, sikre en grøn infrastruktur og accelerere den grønne omstilling.


Danske Rederier ser med positive øjne på det nye udspil, som efter organisationens vurdering kan få stor betydning for den grønne omstilling af skibsfarten.


- Opstartsstøtte er en af nøglerne til at få tilstrækkeligt højt tempo i den grønne omstilling. Vi så det med vindmøllerne i Danmark, og det er det samme med en storskalaproduktion af grønne brændstoffer. Derfor er vi overordnet positive overfor den støtte, som Europa-Kommissionen nu har fremlagt planer for, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Som følge af de europæiske ambitiøse EU-mål og international konkurrence er der efter EU-Kommissionen opfattelse behov for større investeringer inden 2030 i fremstillingen af net-zero teknologier.


Pengene skal gå til at producere net-zero teknologier som sol- og vindenergi, batterier, varmepumper, brint (hydrogen) samt fangst og lagring af CO2. Midlerne skal gøres tilgængelige gennem en mere fleksibel tilgang til statsstøtte og via eksisterende EU-ordninger, hvor EU’s innovations fond er central for søfarten.


Der er desuden også planer om at indføre et loft over sagsbehandlingstid i forskellige godkendelsesprocedurer i større projekter. Der nævnes specifikt ideen om en One-stop-shop-tilgang i medlemslandene.


- Netop sagsbehandlingstid ved godkendelser og tilladelser kan være en klods om benet i kampen for at få den grønne omstilling op i fart. Det er et godt signal fra EU, at vi skal stræbe mod at sætte et loft over behandlingstid på godkendelser, siger Anne H. Steffensen og fortsætter:


- Jeg håber, at EU’s grønne udspil kan blive et instrument til at sikre, at Danmark, som en af verdens førende skibsfartsnationer, får tilstrækkelige grønne brændstoffer til den voksende flåde af grønne skibe. Det er i dag en af de væsentligste udfordringer for skibsfartens grønne omstilling, at der ikke er sikkerhed for mængden af grønne brændstoffer.


Interesserede kan læse mere her:


Industriplanen for den grønne pagt

Spørgsmål & svar



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst