Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk lastbilproducent vil teste brændselscelle-lastbiler hos kunder om tre år

Tirsdag 20. september 2022 kl: 09:44
Share  


Af: Redaktionen

Svensk lastbilproducent vil teste brændselscelle-lastbiler hos kunder om tre år

Volvo Trucks udfører dag testkørsler af elektriske lastbiler med brændselscelle-teknologi, der kun udleder vanddamp under kørslen. Rækkevidden er på op til 1.000 km, der kan sammenlignes med diesellastbiler. Den næste pilotfase følger om få år og vil omfatte kundetests på offentlige veje. Det oplyser den svenske koncern, der har et joint venture-samarbejde med Daimler-koncernen om udvikling af brint-teknologi til tunge køretøjer

Kundetests af elektriske lastbiler med brændselscelle-teknologi i normal drift vil starte i 2025 med udvalgte kunder i Nordeuropa. Disse tests efterfølges af yderligere brændselscelle-lastbiler i flere lande i løbet af de følgende år.


Volvo Trucks peger på, at brint-elektriske lastbiler vil være særligt velegnede til fjerntransport og andre tunge, energikrævende transporter. De kan også være en mulighed i lande, hvor batteriopladnings-mulighederne er begrænsede.


- Jeg tror på, at pilotprojekterne vil fremhæve potentialet for elektriske brændselscelle-lastbiler. Testkørslerne vil foregå i et krævende, barskt klima, og det giver os også en fantastisk mulighed for at køre med tunge læs på op til 65 tons, siger Jessica Sandström, der er Senior Vice President for Global Product Management hos Volvo Trucks.


Målet med pilottestene vil være at se på alle forskellige aspekter af lastbilernes drift, herunder hovedkomponenternes funktion, håndtering af brinten samt chaufførernes oplevelser i den daglige drift.


En brændselscelle genererer sin egen strøm fra brinten ombord på køretøjet i stedet for at blive opladet fra en ekstern kilde. Det eneste biprodukt, der udledes under kørslen, er vanddamp. Volvo Trucks' brændselscelle-lastbiler vil værre udrustet med to brændselsceller med en kapacitet til at generere i alt 300 kW effekt og vil have en optankningstid på under 15 minutter.


Ifølge Volvo Trucks er brændselscelle-teknologien stadig i en tidlig udviklingsfase, og selv om der er mange fordele, er der stadig nogle udfordringer. Det gælder ikke mindst forsyningen af bæredygtigt produceret brint i store mængder samt behovet for at udvikle en effektiv brændstofinfrastruktur. For at overvinde manglen på tilgængelig brint, når pilotprojekterne kører, vil påfyldningen af brint fra vedvarende energikilder ske på testkøretøjernes hjemmebase.


- Vi forventer, at udbuddet af grøn brint vil stige markant i løbet af de næste par år, da mange industrier vil være afhængige af det for at kunne reducere deres CO2-udledning. Brændselscelle-lastbilerne vil være vigtige for længere og tungere transporter om få år, fastslår Jessica Sandström.


Brændselscellerne vil blive leveret af virksomheden Cellcentric, der er et Joint Venture mellem Volvo Group og Daimler Truck AG. Cellcentric vil bygge et af Europas største produktionsanlæg til serieproduktion af brændselsceller, der er specielt udviklet til tunge køretøjer.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færge- og fiskerihavn i nordvestvendsyssel bliver knudepunkt for lagring og udskibning af CO2
- City-trailer er hentet til Odense
- Lastbilforhandler og landevejstransportør tester brændstofforbruget ved varierende kørselsopgaver
- Klimaregulering af transportformer bør følges ad
- Elektrisk rugbrød er kåret som Årets Bil i Danmark 2023
- Priser på benzin of dieselolie så sådan ud 21. november
- Dieselolien har i snit kostet 15,64 kroner i 2022
- Elektrisk prototype kørte 475 kilometer på én opladning
- Gardintrailere efter en trækker er vejen frem for Esbjerg-virksomhed
- Tyve tog jernplader fra plads i Allerød
- Dynamiske skilte skal stoppe spøgelsesbilister ved Øresundsbron
- Lastbilsælger udvikler løsning til udvendig opbevaring af handsker og træsko

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst