Havn vil af med tomt containeroverskud
Onsdag 10. august 2022 kl: 10:21
Af: RedaktionenContainerterminalerne i New York og New Jersey har mange tomme containere stående - for mange. Derfor indfører havnene et nyt kvartalsvist “container-ubalance-gebyr” som en del af havnenes bestræbelser på at skaffe plads til at håndtere fyldte containere
Container-ubalance-gebyret, der er rettet mod overskydende tomme containere, som opbevares i havnen i lange perioder, træder i kraft torsdag 1. september. Gebyret skal reducere antallet af overskydende tomme containere, der står på terminalerne og dermed frigøre kapacitet til containere, der er fyldt med importgods og skal videre ud til modtagerne.
Container-ubalance-gebyret vil blive opgjort kvartalsvis. Containerrederiernes udgående containervolumen skal svare til eller overstige 110 procent af deres indgående containervolumen i det pågældende kvartal - ellers vil de blive pålagt container-ubalance-gebyret, der er på 110 dollar pr. container. Indgående og udgående containere omfatter både lastede og tomme containere - dog ikke containere, der bliver transporteret på jernbane.
Havnene vil bruge indtægterne fra det nye gebyr til at kompensere for omkostningerne ved at tilvejebringe yderligere lagerkapacitet og andre udgifter, der påløber som følge af overskuddet af tomme containere.
Ud over gebyret har havnene taget andre skridt til at håndtere de tomme containere - herunder 12 acres i Port Newark og Elizabeth-Port Authority Marine Terminal til midlertidig opbevaring af tomme containere og importcontainere, der kan stå i længere tid. Havnene er også ved at undersøge andre muligheder for yderligere oplagringsplads.
Containerterminalerne i New York og New Jersey og havnene som helhed har siden 2019 oplevet en markant vækst i godsmængderne - blandt andet på grund af omlægninger hos containerrederierne, hvor der er sket et skift mellem USA’s vestkyst til USA’s østkyst.
.jpg)
© Copyright 2025 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

- Sveriges største containerhavn får ny direkte forbindelse til Asien
- Martin industrivirksomhed har fået ny ejer og nyt navn
- Fem 13-liters tilpassede lastbilmotorer driver indlandsfragtskib
- Flere tog med færgerne over Øresund
- Færgebatterier kan bruges som energilager på land
- Danmarks største rederikoncern har fået en bøde på 10 millioner kroner i fusionssag
- Havneselskab får kapitalfond som medejer
- Øresundslinjen har overtrådt sit tilsagn til Konkurrencerådet
- Brancheorganisation på energiområdet får ny politisk chef
- Hybrid ro/ro-færge til Det Irske Hav bliver testet i Kina
- Rute mellem Esbjerg og England startede for 150 år siden
- Dansk tankskib skal teste moderne sejl
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes! |
||
Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget! |