Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tunnelbyggeri holdt rejsegilde

Fredag 10. juni 2022 kl: 10:44
Af: Redaktionen

Tunnelbyggeri holdt rejsegilde

Onsdag i denne uge kunne Femern A/S og hovedentreprenøren FLC holde rejsegilde på Femern Bælt-tunnelens primære byggeplads ved Rødbyhavn på Lolland. Femern Bælt- tunnelens 217 meter lange beton-elementer skal støbes i tre store produktionshaller, og den første hal står nu klar med tag og facader

Det blev markeret med et traditionelt dansk rejsegilde for de mange hundrede arbejdere, som er beskæftiget på projektet. Hos både den statslige bygherre Femern A/S og hovedentreprenør-konsortiet Fehmarn Link Contactors var humøret nærmest lige så højt som den 33 meter høje produktionshal.


- Denne fabrik er et synlig bevis på hvad enestående ingeniørarbejde og solidt håndværk kan skabe. Alle, der har del i byggeriet af dette megaprojekt, kan være stolte over, at de er med til at bygge en forbindelse, der vil komme mange fremtidige generationer til gavn, sagde Femern A/S’ administrerende direktør, Henrik Vincentsen.


- I dag er en festdag, hvor vi fejrer de mange hundrede arbejdere, der har knoklet for at bygge verdens største elementfabrik. Vi har stadig mange års arbejde forude, men i dag er det på sin plads, og stoppe op og beundre fabrikken, og den store indsats den symboliserer, sagde Sébastien Bliaut, der er administrerende direktør i FLC.


Tunnelfabrikken er hjertet i produktionen af Femern Bælt-tunnelen. Når den står færdig, vil den optage omkring én million kvadratmeter af byggepladsen. De omhyggeligt opførte og klima-kontrollerede haller er med til at sikre, at tunnelelementerne kan støbes med høj kvalitet. Det er særligt vigtigt, da Femern Bælt-tunnelen er designet til at holde mindst 120 år.
Hallerne er opført at Give Steel og den administrerende direktør Torben Larsen var taget fra selskabets fabrik i Brande i Midtjylland for at se selskabets hidtil største projekt bliver til virkelighed i Rødbyhavn.


- Vi er stolte af, at det er vores stålkonstruktion og muskler, som fabrikken her er opført med, og ikke mindst at projektet opføres med fuld fokus på social bæredygtighed. For de unge på kanten af arbejdsmarkedet, der fik et arbejde eller en læreplads i forbindelse med projektet, er denne dag ikke blot et rejsegilde – det er en vigtig milepæl i deres arbejdsliv, sagde Torben Larsen.


Der er stadig et stykke vej, før de 73.500 tons tunge tunnelelementer begynder at glide gennem fabrikken, ud i tørdokken og videre mod deres endelige destination på bunden af Femern Bælt. Den første af de i alt seks produktionslinjer forventes at stå klar ved årsskiftet, og nedsænkningen af tunnelelementer begynder til næste år.
 
 
Fakta om tunnelfabrikken:
  • Der bygges tre fabrikshaller, som rummer fem produktionslinjer til tunnelelementerne
  • Specialelementer med kælderetage til elektronik produceres i en sjette linje uden for de tre haller
  • Et standard tunnelelement er 217 meter langt og vejer 73.500 ton
  • Hallerne er 240 meter lange, 200 meter brede på det bredeste punkt og 33 meter høje
  • Hver hal har et areal på ca. 30.000 kvadratmeter svarende til over 4 fodboldbaner
  • Hal B forventes helt færdig foråret 2023 og Hal A og C i sommeren 2023
  • Den første produktionslinje går i gang med at støbe første tunnelelement ved årsskiftet 2022/2023






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst