Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lagerlokaler er eftertragtede i Nordsjælland

Mandag 10. januar 2022 kl: 11:19
Share  


Af: Redaktionen

Opsvinget og øget nethandel har udløst en stigende efterspørgsel efter lokaler til lager og logistik i Nordsjælland. Ejendomstorvet.dk har aldrig før registreret så få udbudte lokaler. Ud over opsving og stigende nethandel pegere to lokale erhvervsmæglere på, at også træghed hos kommunerne spiller ind

Det seneste år er udbuddet af lokaler til lager, logistik og produktion skrumpet med over en femtedel i Nordsjælland, og virksomheder på lokalejagt har ikke tidligere haft så lidt at vælge imellem ifølge Ejendomstorvet.dk, der er landets største portal for erhvervslokaler.
 

- Lige inden nytår var udbuddet af lagerlokaler, logistikejendomme og produktionshaller i de 11 nordsjællandske kommuner for anden gang i 2021 det laveste, vi har registreret i de 20 år, vi har indsamlet data om erhvervslokaler, siger Jakob Wegener, der er administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk.


- Udbuddet var før sommerferien nede på blot 2,2 procent - det var vi aldrig set lavere før. Nu ligger det marginalt højere på 2,5 procent eller 71.000 kvadratmeter, og udbuddet af lokaler er i løbet af 2021 faldet med 21.000 kvadratmeter, siger han videre.


Ejendomstorvet.dk er ejet fælles af landets ejendomsmæglere ligesom "søsterportalen" Boligsiden.dk. Ejendomstorvet.dk har aktuelt et udbud på godt 7.900 erhvervslejemål og ejendomme på landsplan, heraf præcis 979 lokaler til lager, logistik, produktion eller værksted. Af dem ligger 71 i Nordsjælland, hvor Helsingør har 16 udbudte lokaler. Herefter følger Hillerød med 11, Egedal og Rudersdal begge med 9 lokaler samt Allerød med 7 lokaler og Furesø med 6. I de øvrige fem kommuner er der højest 5 lokaler at vælge imellem - i Hørsholm er udbudt et enkelt lokale.


- Udbuddet kan slet ikke følge efterspørgslen, som især skyldes opsvinget og øget nethandel. Efterspørgslen går især på lokaler med højt til loftet og store porte, helst i nærheden af motorvejene til Helsingør og Hillerød. Selv om der også kommer motorvej helt til Frederikssund, er interessen i dén retning foreløbig ikke så stor efter Måløv. Vi ville ønske, at vi kunne skaffe nogle flere lokaler, for vi kan udleje meget mere. I øjeblikket søger vi, på vegne af kunder, fx et større lejemål på 6.000 kvadratmeter, som nærmest kan ligge hvor som helst, og mindre lokaler på 125 kvadratmeter i Frederiksværk, siger Jacob Lunding, der er partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland med kontor i Hillerød.


- Matas er ved at bygge et kæmpe lager i Allerød, men ellers er der ikke blevet bygget meget gennem flere år. Kommunerne kunne godt gøre mere, for sammenlignet med Køge Bugt-området – hvor vi også er aktive – er der ikke udlagt særligt meget jord til erhverv. Vi begynder også at se eksempler på, at investorer opkøber lager- og logistikejendomme i Nordsjælland, hvor de tidligere har haft fokus på Storkøbenhavn og logistikknudepunkter langs de store motorveje, siger Kim Kyhl Andersen, der er partner i Andersen Erhverv med kontor i Holte i Rudersdal Kommune.


Danmark har i alt 69 millioner kvadratmeter areal til lager, logistik, produktion og værksteder. Godt fire procent - eller knap 3 millioner kvadratmeter - ligger i Hillerød, Helsingør, Frederikssund og de øvrige nordsjællandske kommuner.


Om Ejendomstorvet.dk:
  • Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af erhvervslokaler til udlejning og ejendomme til salg i alle kategorier
  • Dataene kommer fra knap 300 medlemmer/annoncører, herunder næsten alle landets erhvervsmæglere samt pensionskasser, ejendomsselskaber og administratorer
  • Ejendomstorvet.dk har over 180.000 besøgende hver måned
  • I 2020 var portalen med til at formidle omkring 4.000 transaktioner til en værdi af over 10 milliarder kroner fordelt på indgåede lejeaftaler og solgte ejendomme
  • I 2020 blev Ejendomstorvet.dk udbygget både med en app og med en søgefunktion for off-market-sager
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Dansk transportkoncern har taget sit nye logistik-center i Sverige i brug
- Dansk tøj-koncern bygger logistikcenter i Holland for to milliarder kroner
- Pakkedistributør bygger nyt og skaber 400 arbejdspladser
- Dødsulykke på tyggegummifabrik blev begyndelsen på en eksportsucces
- Solceller og batterier kan skære CO2-udledningen fra nyt lager ned med over 40 procent
- Transportkoncern udvider med nyt lager på 95.000 kvadratmeter
- Specialist i logistik af farmaceutiske produkter lejer lager i Køge
- Lagerlokaler er eftertragtede i Nordsjælland
- Boligindretnings-kæde får ny logistikdirektør med ansvar for store distributionscentre
- Ny trepartsaftale skal holde hånden under arbejdspladser og lønmodtagere
- Pakkedistributør vil kunne bringe pakker ud samme dag til to millioner modtagere
- Tysk dagligvarekæder fordobler sin lagerkapacitet i Køge

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst