Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION ADVARER:

Ændring af testleverandør risikerer at lamme international godstransport

Tirsdag 26. januar 2021 kl: 18:00
Share  


Af: Redaktionen

Region Syddanmarks valg af ny leverandør af corona-test kan betyde, at chauffører får indrejseforbud, når de vil ind i Danmark fra Tyskland, da de ikke længere vil kunne fremvise skriftlig dokumentation for en negativ corona-test. Det får transportorganisationen ITD til at reagere. - Region Syddanmark må hurtigst muligt sikre fortsat udstedelse af skriftlig dokumentation, så man kan sikre varernes fri bevægelighed, lyder det fra ITD

1. februar skifter Region Syddanmark leverandør af corona-test. Ifølge aftalen med den nye leverandør, vil antallet af teststeder blive ændret til fem, samtidig vil der ifølge ITD også være en risiko, for at testede personer ikke længere kan modtage skriftlig dokumentation for negativ test.


ITD kalder det forhold for kritisk, da lastbilchauffører, der skal krydse den dansk-tyske grænse, dermed ikke længere kan vise en negativ corona-test og imødekomme det krav, Tyskland stiller til personer, der har opholdt sig i et virusmutationsland som eksempelvis Storbritannien.


- Hvis ikke Region Syddanmark hurtigst muligt får justeret aftalen, risikerer chauffører, at de fra 1. februar ikke længere kan få dokumentation for, at de rent faktisk er Covid-19-negative efter at have været i et mutationsland, siger Maria Feldberg, der er jurist i ITD.


- Lige nu rammer det især chauffører, der kører til og fra Storbritannien via Tyskland, men listen over højrisikolande, herunder lande med mutationer, kan hurtigt blive udvidet og gøre problemet helt uoverskueligt. Varernes fri bevægelighed er i fare på grund af manglende dokumentation, så Region Syddanmark må sikre at chauffører kan få den nødvendige dokumentation - det haster, siger hun videre-


I forlængelse af øgede testkrav fra flere lande og særligt øgede restriktioner fra tysk side, oplever ITD et øget antal henvendelser fra vognmænd, der forudser problemer.


- Vi kan kun opfordre Region Syddanmark til at komme i gang - jo før, des bedre. Den tidligere leverandør af test kunne godt levere skriftlig dokumentation, så det må den nye naturligvis også kunne. Vi vil samtidig opfordre til, at de nye test-steder placeres tæt ved motorvejsnettet ved den dansk-tyske grænse, så det bliver nemt og hurtigt for chaufførerne at få foretaget testen, og varer og gods kan flyde så frit og effektivt som muligt, siger Maria Feldberg.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Beskæftigelsesbarometer fra uddannelsesorganisation peger på højere tryk
- Logistik-firma med fokus på city-logistik er taget under konkursbehandling
- Kalundborg-virksomhed har hentet maskintrailer i Hedensted
- Energiselskab åbner planlagt HVO-tank i Køge
- Svensk lastbil-koncern vil overtage dansk forhandler
- Højresving endte med lettere skader
- Illegal cigaretfabrik i Sydjylland fik besøg af politiet
- Container kom med lastbil - politiet kom med håndjern
- Flere transportvirksomheder har fået lærlinge
- Tysk varebil med el-motor bliver kørt ind på det danske marked
- Det belgiske forsvar skal have hollandsk-tjekkiske køretøjer
- Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller over knap tre måneder

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst