Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kvalifikationsbeviser for erhvervschauffører er på corona-dagsordenen

Mandag 18. januar 2021 kl: 17:11
Af: Redaktionen

EU’s ministerråd skal tirsdag diskutere endnu en forlængelse af gyldigheden af de obligatoriske kvalifikationsbeviser for erhvervschauffører. Transportorganisationen ITD opfordrer ministrene til at forlænge kvalifikationsbeviserne så længe, de kvalificerende kurser ikke kan gennemføres uden at forøge risiko for corona-smitte. Hvis politikerne ikke kan blive enige, skal Danmark efter ITD's mening gå enegang og forlænge beviserne for kørsel i Danmark

Under normale omstændigheder skal beviserne løbende fornyes, men som følge af indsatsen mod spredning af corona-virussen har det været vanskeligt at gennemføre de obligatoriske kurser. Derfor har man på både EU-plan og i Danmark tidligere forlænget gyldigheden af en række beviser. I Danmark har man senest forlænget en række beviser, der udløb inden 31. december 2020 frem til 28. februar 2021, mens forlængelsen på EU-plan kun var gældende for beviser, der udløb inden 31. august 2020. Derfor mødes Transportgruppen i EU-Rådet for at diskutere endnu en forlængelse.


Efter ITD's mening bør meldingen fra den danske regering være en klar opbakning til forlængelse af gyldigheden af beviserne. Hvis det ikke lykkes, bør den danske transportminister sikre, at de chauffører, der kun kører i Danmark, midlertidigt kan få forlænget gyldigheden af deres beviser uden at skulle være nødt til at tage på kursus under corona-restriktionerne. 


- Det er klart bedst, at man bliver enige om endnu en forlængelse på EU-plan. Det burde ikke være vanskeligt, men skulle det mislykkes, bør ministeren sikre at de forlængelser, som man tidligere har besluttet og gennemført i Danmark, også kan videreføres for beviser, der udløber efter 31. december 2020. Samtidig bør ministeren også gøre sig tanker om, hvordan efterslæbet til sin tid kan indhentes, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst