Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk togoperatør forbinder atlanterhavnshavne med hub langt fra havet

Tirsdag 6. oktober 2020 kl: 13:27
Af: Redaktionen

Tysk togoperatør forbinder atlanterhavnshavne med hub langt fra havet

Togoperatøren DB Cargo vil fra december køre med med daglige togforbindelser til og fra de to store europæiske havne - hollandske Rotterdam og belgiske Antwerpen - til centrale hub langt inde i Europa - eksempelvis Schweiz, Østrig og Tyskland. - Pålidelig transport, der er til at planlægge efter, vil årligt tage 70.000 lastbiler væk fra vejene til gavn for både infrastruktur og miljø, siger Dr Sigrid Nikutta, der er medlem af DB’s bestyrelse og direktør for DB Cargo

De nye togforbindelser til og fra de to atlanterhavshavne ventes i 2021 at komme op på at transportere omkring 100.000 containere årligt.


- Vi sætter samme slags forbindelser for vorekunder i Antwerpen og Rotterdam, som vi i mange år har gjort i andre havne som eksempel Hamburg, siger Sigrid Nikutta.


DB Cargo vil sammen med datterselskabet TFG Transfracht sætte mere gods på skinnerne med de daglige baneforbidnelser til alle vigtige terminaler i havnene. I havnene vil gods blive transporteret videre i multimodale sammenhænge - eksempelvis containere - og som gods i traditionalle godsvogne. Også setorer med flydende gods - eksempelvis kemiske virksomheder - vil kunne drage fordel af forbindelserne.


Godset fra Antwerpen og Rotterdam vil blive samlet i terminalen i Kijfhoek, hvor togstammerne vil blive sat sammen til de videre direkte banetransporter, som vil være fremme til deres destinationer næste dag.


Havnene i Antwerpen og Rotterdam håndterer sammen 27 million containere årligt. Mellem 8 og 11 procent af containerne bliver fragtet til og fra med tog. I Hamburg, der er Europas tredie største havn bliver over halvdelen af containerne fragtet til og fra med tog.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst