Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Flere unge i Region Syddanmark søger ind på erhvervsuddannelser

Onsdag 20. maj 2020 kl: 12:12
Share  


Af: Redaktionen

Antallet af unge i Syd- og Sønderjylland og på Fyn med tilhørende øer, som har haft erhvervsuddannelse som 1. prioritet efter niende og tiende klasse er steget med 7 procent i forhold ti sidste år. Region Syddanmark peger på, at det er tredie år i træk, at antallet er stigende

Den nyeste opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at det særligt er områderne ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser” og ”Teknologi, byggeri og transport”, der har tiltrukket de unge med stigninger på henholdsvis 14 og 12 procent.


- Jeg er rigtig glad for at se, at antallet af ansøgere til erhvervsuddannelserne stiger her i Syddanmark. Vi er nu oppe på, at 23 procent af de unge efter grundskolen har en erhvervsuddannelse som første prioritet. Men det er dog vigtigt at slå fast, at selv om det går den rigtige vej, så er vi ikke i mål endnu. Vi har i Region Syddanmark i mange år haft som mål at øge denne andel, og selvom det er et meget ambitiøst mål, håber jeg, vi kan komme op på 30 pct. i 2025, siger formanden for Udvalget for uddannelse og arbejdskraft, Tage Petersen (V).


Det er tredje år i træk, at antallet af ansøgere stiger. Stigningen i år er større end i alle de foregående år. I år er det især Hansenberg i Kolding og Rybners i Esbjerg, der med en stigning på henholdsvis 83 og 60 elever på deres erhvervsuddannelser nyder godt af de unges stigende interesse.
 

Kolding og Esbjerg er også de kommuner, der kan notere sig størst fremgang i antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Her er antallet steget med henholdsvis 54 og 52 personer siden sidste år, hvilket svarer til en stigning på henholdsvis 24 og 20 procent.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kurer- og pakkefirmaer i Tyskland blev tjekket
- Det er påkrævet med en snarlig aftale om Brexit
- Elektrisk transportminister skrev Danmarkshistorie
- Postkoncerns lastbiler tanker fossilfri biodiesel
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet har anholdt udenlandsk tyvebande
- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler
- Lastbil- og busleverandør hædrer medarbejdere med ”Det Gyldne Rat”
- Fire-akslet med fire-hjulstræk har wirehejs
- Mejeri-koncern kører ud med elektrisk mælkebil
- Transportorganisation taler for intelligente kørselsafgifter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst