Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet i Spanien fanger landevejsrøvere

Onsdag 24. juni 2009 kl: 09:19
Share  


Af: Jesper Christensen

En gruppe landevejsrøvere havde specialiceret sig i at hoppe op på lastbiler i fart og dermed skaffe sig adgang til lasten


En gruppe på 20 rumænere og tre spanier er blevet anholdt af Guardia Civil i Spanien. Gruppen af rumænere havde specialiseret sig i at hoppe op bag på lastbiler i fart fra en anden bil, der kørte helt tæt på lastbilerne. Når landevejsrøveren var kommet op på lastbilen brød han ind i lastbilen og begyndte at kaste gods ned til den bagvedkørende bil. Eurowatch-organisationen, der har hovedsæde i London og som arbejder med forebyggelse og opklaring af kriminalitet begået mod landevejstransport, karakteriserer metoden, der er kendt fra andre lande, som ekstrem farlig.

Spanske aftagere
Eurowatch oplyser videre, at de tre anholdte spaniere, var aftagere af det gods, landevejsrøverne fik fat i. Noget af godset fra røvernes hærgen er blevet fundet. Ifølge Eurowatch har banden udført mindst 65 røverier mod lastbiler under vejs ad landevejene om natten. Derudover har de udført et indtil videre ukendt antal tyverier fra transportvirksomheder. Med anholdelsen af rumænerne og de tre spaniere er disse røverier og tyverier opklaret.

Fængsel i et par måneder
De anholdte blev efter, at de var blevet pågrebet af Guardia Civil, ført i retten, hvorefter de blev fængslet i nogle måneder. Eurowatch peger på, at det er klart, at nogle af ransmændene snart vil blive sat på fri fod igen - og at de med stor sandsynlighed vil genoptage deres "levevej", når de har reorganiseret sig og trænet nye medlemmer enten i Spanien eller i andre lande - fortrinsvis i Europa. Det formodes, at tyve vil benytte denne metode igen på trods af den succesfulde opklaring.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fransk logistik-koncern bestiller 200 lastbiler med gas-motorer
- Statsvej ved Randers bliver belagt med genbrugsasfalt
- Vognmand i Greve fået en fransk lastbil
- Godt 275 udstillere har booket stand på efterårets transportmesse i Herning
- Nye cabotageregler har udløst kapacitetsbrist
- Vognmænd mangler chauffører
- De lette lastbiler er kørt frem
- Italiensk producent leverede flest lette lastbileri maj
- Vognmand fra Thy tyede til en ny køletrailer
- Dansk koncern investerer i nyt distributionscenter i Holland
- Myndighederne har lyttet
- Tysk transportkoncern sætter rekord i sit nordiske datterselskab

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst