Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk transportkoncern opfører Europas største logistikcenter ved Horsens

Onsdag 1. juli 2020 kl: 11:36
Af: Redaktionen

Dansk transportkoncern opfører Europas største logistikcenter ved Horsens

Horsens Kommune har solgt en 500.000 kvadratmeter stor grund i industri-området Lund ved Horsens til den internationale transportkoncern DSV. Transportkoncernen vil investere omkring to milliarder kroner i et nyt logistikcenter, der bliver det største i Europa med kun én lejer. DSV har i dag en mindre terminal i Lund. I forbindelse med den nye terminal vil Horsens Kommune stå for anlæggelsen af en ny vej med direkte forbindelse til Motorvej E45

Baggrund for købet af industrigrunden er, at DSV’s nuværende logistikfaciliteter i og omkring Horsens ikke længere er store nok i forhold til den nuværende og den forventede vækst. Samtidig ønsker DSV at konsolidere virksomhedens lagre og terminaler i Horsens-området for at opnå en øget effektivitet og produktivitet og samtidig skabe grønne besparelser. 


DSV’s nye moderne og fremtidssikrede logistikcenter kommer ti at ligge på et areal på samlet 700.000 kvadratmeter.


- I DSV har vi fokus på at sikre vækst i vores forretning. Vi ønsker som en del af vækststrategien at samle alle vores aktiviteter inden for Air & Sea, Road og Solutions på én lokation for at sikre både effektiv drift og endnu bedre løsninger for vores kunder, siger Simon H. Galsgaard, der er administrerende direktør i DSV Road Danmark.


- Samtidig er Horsens et strategisk vigtigt knudepunkt i forhold til vores distributionsmønstre mellem Norden og Europa, og vi har mange dygtige medarbejdere her, vi gerne vil beholde, så vi er meget glade for, at vi med denne aftale kan fastholde vores tilknytning til byen, siger han videre.


Europas største logistikcenter
Det nye logistikcenter bliver opført på nabogrunden til DSV’s nuværende faciliteter i Lund. Det kommende byggeri bliver ikke alene Danmarks største logistikcenter, men også Europas største med kun én lejer. Kontorbygningen bliver ca. 18.000 kvadratmeter, mens cross-dock-terminalen til omfordeling af varer bliver ca. 50.000 kvadratmeter. Endelig kan der komme mellem 200.000-269.000 kvadratmeter logistikfaciliteter.


- Det er til dato det største byggeri, DSV har opført, så vi glæder os naturligvis til de nye og enorme muligheder, det også giver os, siger Simon H. Galsgaard og uddyber:  


- Det er en del af vores strategi at konsolidere vores mindre faciliteter og skabe større, moderne og fremtidssikrede faciliteter, som kommer både vores kunder og os til gavn. Blandt andet bliver Nyt DSV Logistikcenter Horsens kendetegnet ved en meget høj grad af automatisering, som sikrer hurtig og effektiv håndtering af store volumener af gods.


Det største erhvervsjordssalg 
For Horsens Kommune er der tale om et historisk stort salg af erhvervsjord. 


- Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune. DSV har i dag ca. 750 arbejdspladser i Horsens, og med udvidelsen vil det stige til over 1.000 - og flere vil med tiden formentlig komme til. Det er arbejdspladser inden for logistik, transport, lager og administration, som er arbejdspladser, der passer godt til Horsens. Derfor er jeg rigtig glad for den aftale, vi har indgået om salg af en halv million kvadratmeter erhvervsjord til DSV, siger Peter Sørensen (S), der er borgmester i Horsens Kommune.


Peter Sørensen pointerer også, at det store byggeri vil kaste arbejdspladser af sig i byggefasen. 


- Så stort et byggeri betyder, at der vil være rigtig mange arbejdspladser i anlægsfasen. Det vil blandt andet komme lokale håndværkere og vognmænd til gavn. DSV har lavet et overslag, der viser, at det ikke er urealistisk, at der i anlægsfasen vil være 250 job, siger borgmesteren.


Ny vej til Horsens C
Som en del af aftalen planlægger Horsens Kommune at anlægge en omfartsvej, der vil lede store dele af den tunge trafik fra erhvervsområdet til Horsens C-afkørslen. Formålet er at give erhvervsvirksomhederne i området lettere adgang til E45 og at aflaste den meget trafikerede Silkeborgvej. Det vil samtidig være til gavn for de bilister, der pendler til og fra Horsens ad Silkeborgvej og krydser E45 ved Horsens V.  


- Silkeborgvej og afkørslen ved Horsens Vest er blandt de allermest trafikerede strækninger i hele kommunen, og med en øget trafik fra bl.a. DSV er det nødvendigt at få skabt en anden forbindelse til E45. Derfor anlægger vi en ny vej fra Horsens C til Vrøndingvej og videre til Mossvej, hvoraf den sidstnævnte del allerede er lokalplanlagt. Forventningen er, at den nye vej vil flytte ca. 80 procent af den lastbiltrafik fra erhvervsområdet, der i dag kører til og fra E45 ved Horsens Vest og Silkeborgvej, siger Peter Sørensen og understreger, at den nye vejforbindelse vil gavne hele Erhvervsområde Vega.


- Med DSV’s udvidelse bliver hele erhvervsområdet styrket. Vi ved, at store virksomheder tiltrækker andre, og min forventning er, at 1-2 år efter første spadestik på DSVs nye logistikcenter vil hele området være udsolgt og dermed vil endnu flere lokale arbejdspladser være skabt, siger han videre.


Fakta om det nye DSV Logistikcenter Horsens: 
  • Byggegrund ca. 700.000 kvadratmeter, hvoraf 500.000 kvadratmeter sælges til DSV af Horsens Kommune
  • Ca. 200.000-269.000 kvadratmeter logistikfaciliteter
  • Ca. 50.000 kvadratmeter distributionshaller
  • Ca. 18.000 kvadratmeter kontor/administration

Tidsplan: 
  • Forventet første spadestik på det nye byggeri er august 2021
  • Forventet indflytning er ultimo 2022/primo 2023, hvor lagerbygning, terminal og administrationsbygning står færdige.
  • Herefter vil der pågå yderligere arbejder i ca. tre til treethalvt år, hvorefter det nye DSV Logistikcenter Horsens forventes færdigudbygget i løbet af 2026




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst