Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
EU-KOMMISSIONEN:

EU-landene bør forlænge rejsestriktionerne

Mandag 11. maj 2020 kl: 12:11
Af: Redaktionen

Schengenmedlemsstaterne og de associerede Schengenlande bør forlænge de midlertidige restriktioner for ikke-væsentlige rejser til EU i endnu 30 dage indtil 15. juni. Sådan lyder opfordringen fra EU-Kommissionen

Selv om nogle EU-medlemsstater og associerede Schengenlande er ved at tage de første skridt til at lempe de foranstaltninger, der er truffet for at begrænse spredning af corona-virus, kræver situationen ifølge EU-Kommissionen fortsat forsigtighed - både i Europa og på verdensplan. 


Der er derfor behov for at videreføre foranstaltningerne ved de ydre grænser for at mindske risikoen for, at sygdommen spredes af mennesker, der rejser til EU-landene. 


Ophævelsen af rejserestriktionerne bør efter EU-Kommissionens råd ske i faser. Som det understreges i en Fælles Europæisk køreplan for ophævelse af covid-19-inddæmningsforanstaltningerne, bør grænsekontrollen ved de indre grænser ophæves gradvist og på en koordineret måde, før restriktionerne ved de ydre grænser kan lempes i anden fase.


- Det overordnede mål om at bremse udbredelsen af coronavirusset ved at begrænse det sociale samvær er stadig aktuelt. Selv om der er gjort fremskridt i mange europæiske lande, er situationen på verdensplan meget usikker. Det er yderst vigtigt, at de skridt, vi tager til at lempe restriktionerne, er gradvise, og at de forskellige restriktioner ophæves i flere faser, siger næstformand og kommissær med ansvar for at fremme europæisk levevis, Margaritis Schinas.


EU’s kommissær med ansvar for indre anliggender, Ylva Johansson, peger på, at EU har brug for en koordineret tilgang i flere faser. 


- Vores første mål er at genoprette Schengenområdets normale funktion med fri bevægelighed, så snart sundhedssituationen tillader det. Restriktionerne for den frie bevægelighed og kontrollen ved de indre grænser skal ophæves gradvist, før vi kan ophæve restriktionerne ved de ydre grænser og garantere, at borgere fra lande uden for EU kan få lov til at rejse ind i EU, selv om der er tale om ikkevæsentlige rejser, siger Ylva Johansson.


Rejserestriktionerne og opfordringen til at forlænge dem gælder for hele "EU+-området", der omfatter alle Schengenmedlemsstaterne (også Bulgarien, Kroatien, Cypern og Rumænien) og de fire associerede Schengenlande (Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz) - i alt 30 lande.


EU-Kommissionen opfordrer til en fortsat koordineret forlængelse af restriktionerne, da tiltag ved de ydre grænser kun er effektive, hvis de gennemføres ensartet ved samtlige grænser af alle EU-medlemsstaterne og Schengenstaterne og har samme slutdato.


EU-Kommissionen vil fortsat bistå medlemsstaterne med at gennemføre restriktionerne for ikke-væsentlige rejser til EU blandt andet ved at afholde regelmæssige videokonferencer med indenrigsministrene. Om rejserestriktionerne forlænges endnu en gang ud over 15. juni 2020, skal tages op til vurdering igen på grundlag af, hvordan den epidemiologiske situation udvikler sig.


Mandag 16. marts opfordrede EU-Kommissionen stats- og regeringscheferne til at indføre midlertidige restriktioner for ikke-væsentlige rejser til EU - i første omgang for en periode på 30 dage. 

Onsdag 8. april opfordrede EU-Kommissionen til en forlængelse af rejserestriktionerne indtil fredag 15. maj. Alle EU-medlemsstaterne (undtagen Irland) og Schengenlandene uden for EU har siden da truffet nationale beslutninger om at gennemføre og forlænge disse restriktioner.


For at bistå medlemsstaterne forelagde EU-Kommissionen torsdag 30. marts en vejledning om:
  • gennemførelsen af de midlertidige rejserestriktioner
  • lettelsen af hjemtransport af EU-borgere fra hele verden
  • håndteringen af situationer, hvor folk som følge rejserestriktionerne er tvunget til at opholde sig længere i EU, end de har tilladelse til

Rejserestriktionerne gælder ikke for EU-borgere, borgere i Schengenlande uden for EU og deres familiemedlemmer og tredjelandsstatsborgere, der er fastboende i EU, og som vender tilbage til deres hjem. 


For så vidt muligt at begrænse restriktionernes indvirkning på den måde, samfundene fungerer på, til det absolutte minimum, gælder det desuden, at medlemsstaterne ikke bør anvende restriktionerne på særlige kategorier af rejsende, der har en væsentlig funktion eller et væsentligt behov. 


Vigtige medarbejdere, som eksempelvis læger, sygeplejersker, sundhedspersonale, forskere og eksperter, der hjælper med at håndtere coronavirus, personer, der udfører godstransport, grænsearbejdere og sæsonarbejdere i landbruget, bør også fortsat have tilladelse til at rejse ind i EU.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst