Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Multicat-fartøjer sejler under dansk flag

Tirsdag 22. oktober 2019 kl: 11:51
Share  


Af: Redaktionen

Rederiet DBB (Dansk Bjergning og Bugsering) har modtaget sine to nybyggede Multicat-fartøjer, og Danske Rederier var med om bord, da »DBB Idefix« udførte sin første større opgave. De to skibe »DBB Idefix« og »DBB Asterix« er de første af sin slags, som er godkendt af Søfartsstyrelsen til at sejle under dansk flag

DBB’s to nye multifunktionelle skibe - Multicats - er de første af slagsen, som sejler under dansk flag. Godkendelsen fra Søfartsstyrelsen betyder, at skibet er blevet indrettet til, at besætningen som noget nyt må bo og overnatte ombord. 


Stor efterspørgsel
»DBB Idefix« er på sin første opgave. Skibet ligger tæt op ad den pram, som skibet i øjeblikket slæber langs kajen. Opgaven er at transportere mudder, sand og grus væk fra byggepladsen, hvor man er i gang med en større udbygning af havnen ved Lindø.


Skibet har været længere tid undervejs, så det glæder Ove Eriksen, der er administrerende direktør og ejeraf Dansk Bjergning og Bugsering A/S,  endelig at se Multicatten i aktion.


- Der er en stigende efterspørgsel på Muliticat-fartøjer i forbindelse med infrastrukturprojekter både i udlandet og herhjemme, så vi er rigtig glade for, at vores nye skibe endelig er kommet i gang og ikke mindst, at de sejler på dansk flag, da det gør hverdagen betydelig nemmere for besætningen, siger Ove Eriksen.


»DBB Idefix« er typen Euro Carrier 2495, hvilket betyder, at den er 24 meter lang og 9,5 meter bred. Multicat-fartøjerne kan anvendes som slæbebåde til at slæbe for eksempel skibsskrog.

De kan også anvendes til at fragte små mængder containere og byggematerialer ud til et brobyggeri. På dækket ligger også en stor grab til en gravemaskine. Den ligger ved siden af en stor kran, som de kan bruge til at udføre løfteopgaver for eksempel i forbindelse med bygning af en havn.


- Der sker rigtig meget i skibsfarten i øjeblikket, og efterspørgslen er stor på nye specialfartøjer, der kan løse fremtidens opgaver til søs. Derfor er vi meget glade for, at Søfartsstyrelsen har godkendt de to nye skibe til at sejle under dansk flag”, siger administrerende direktør for Danske Rederier, Anne H. Steffensen.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Hybridfærge skal sejle med sejl - rotorsejl
- Forventningerne er blevet bekræftet
- Avanceret it-teknik støtter kaptajnerne
- Klimaforslag kommer til debat i London
- Mærsk-direktør bliver bliver formand for nyt klimapartnerskab
- EU-Kommissionen præsenterer en ny transportkommissær
- CO2-udslippet er skåret ned med 16.000 ton i år
- EU afsætter 750 millioner euro til blandt andet jernbane- og havneprojekter
- Pirater angreb norsk skib - og tog gidsler
- Verdens største havnemobilkran havner i fynsk havn
- Københavns nye elhavnebusser begynder at sejle til næste år
- Møderække skal sætte fart på havneudvikling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst