Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Tyske politikere på højrefløjen foreslår øget totalvægt

Fredag 13. september 2019 kl: 12:13
Share  


Af: Jesper Christensen

Partiet Alternative für Deutschland vil have totalvægten for lastvogne tilpasset, så vogntog med seks aksler eller mere med et tre-akslet trækkende køretøj og tre-akslet påhængsvogn eller sættevogn må komme op på en tilladt totalvægt på 44 ton i stedet for 40 ton, som den generelle maksimale totalvægt ligger på i dag

Partiet Alternative für Deutschland mener, at totalvægten for lastbiler i Tyskland bør tilpasses forholdene i de øvrige EU-lande. Partiet peger på, at en øget totalvægt vil kunne bidrage til øget transporteffektivitet ved et højere antal tonkilometer og samtidig til en mindre belastning af vejnettet. Partiet fremhæver også, at det vil bidrage til øget bæredygtighed.


Alternative für Deutschland fremhæver tydeligt, at forslaget ikke vil åbne for to-akslede trækkere med fire-akslede sættevogne.


Som argument for at hæve totalvægten angiver Alternative für Deutschland også, at den forventede stigning i godstransporten i Europa vil øge presset på vejene. Derfor er der behov for en fælles indsats, der omfatter veje, jernbaner, indre vandveje. Især lastbiltransporter med sten, grus, tømmer, silo- eller tankvogne vil kunne effektiviseres ved at øge totalvægten til 44 ton.


Partiet mener, at en øget totalvægt ikke vil berøre kombitrafikken mellem vej og bane negativt, da der vil være gods nok at transportere, og at kapaciteten på banenettet er tæt på at være udnyttet. 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Det første Ultima-kroghejs er leveret i Danmark
- Lokaludviklet el-skraldebil præsenteres ved Aabenraa Rådhus
- Fem nye røde gør vognpark mere grøn
- Nopa påhængsvogn er overført til landevejen
- Færdselsstyrelsen bliver selvstændig styrelse
- Tyske politikere på højrefløjen foreslår øget totalvægt
- Trafikprognose varsler sammenbrud i Aarhus om 15 år
- Udlejningsvirksomhed kører ud i nyopbygget lastbil med maskinlad
- Norsk logistikvirksomhed lejer mere
- Færgefarten fortsætter fremdriften
- Lastbil-organisation er blevet godkendt som uddannelsescenter
- Kampagne skal øge opmærksomheden ved overkørsler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst