Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Redningskoncern forbedrer indtjeningen - og retter op på tidligere handlinger

Mandag 19. august 2019 kl: 17:00
Share  


Af: Redaktionen

Falck offentliggjorde mandag regnskabet for årets andet kvartal. For femte kvartal i træk forbedrer Falck sin underliggende indtjening og styrker forretningen, samtidig med at man retter op på tidligere handlinger. - Vores finansielle, strategiske og kulturelle turnaround fortsætter med at give gode resultater. Vi forbedrer indtjeningen på tværs af alle fire forretningsområder, og gældsniveauet falder, vi skaber ny forretning gennem organisk vækst, og der er god fremgang på tiltag, som gør det muligt for Falck at arbejde etisk og gennemsigtigt og opbygge tillid hos kunder og lokalsamfund, siger Falcks administrerende direktør Jakob Riis i en kommentar til kvartalsrapporten

I det seneste kvartal fortsatte Falck sit effektiviseringsprogram, som nu har en positiv effekt på over 500 millioner kroner sammenlignet med 2017. Optimering af forretningen og reducerede faste omkostninger har spillet en nøglerolle i udviklingen, mens globale indkøbsinitiativer står for en stigende andel af effektiviseringsgevinsten. I andet kvartal udvalgte Falck strategiske leverandører af ambulancekøretøjer i Europa og USA.


Falck frasolgte lægeklinikker i Polen i løbet af kvartalet. I løbet af det seneste år har Falck frasolgt aktiviteter i ikke-kernemarkeder med en årlig omsætning på over 1 milliard kroner. Salget omfatter safety services på globalt plan, lægeklinikker i Danmark og Polen samt ambulancetjenester på ikke-kernemarkeder som Malaysia, Schweiz og Finland.


- Ved at blive mere fokuseret gør vi det muligt for Falck at vinde nye kontrakter i åbne bud, da vi drager nytte af at kunne levere omkostningseffektive udryknings- og healthcaretjenester. Fremadrettet vil vi fokusere på at levere førsteklasses vejhjælpsassistance og healthcare i de nordiske lande samt best-in-class ambulanceservice i USA, Europa og Colombia, siger Jakob Riis.


I året andet kvartal trådte Falck’s aftale med Imperial College Healthcare i kraft om levering af ca. 300.000 patienttransporter årligt i London. Desuden fortsatte forberedelserne til overtagelsen af ambulancetjenesten i Alameda County i Californien, hvor Falck skal levere udrykningstjeneste til 1,6 million indbyggere.


I forbindelse med kvartalsrapporten nævner Falck, at koncernen bygger på tillid hos de ansatte, kunderne og samfundet. Den tillid blev brudt af handlingerne i 2014-15, som førte til kendelsen fra Konkurrencerådet i januar i år om, at Falck havde overtrådt konkurrencereglerne. I andet kvartal tog Falck flere skridt for at rette op på tidligere handlinger. I juni indgik Falck eksempelvis en forligsaftale og kompenserede for tab som følge af handlingerne i 2014-15, og parterne gav afkald på alle krav og trak alle sagsanlæg tilbage.


Falck har indført årlig undervisning i virksomhedens Forretningsetiske Regler for alle ansatte. I Danmark har alle kontoransatte og størstedelen af medarbejderne i marken gennemført undervisningen, som nu udrulles globalt i koncernen. Herudover blev der gennemført kampagner for at sikre opmærksomhed omkring og tillid til whistleblower-systemet, Falck Alert.


Falck gennemførte derudover en intern undersøgelse udført af eksterne parter. De fleste af de fundne sager er allerede blevet behandlet som led i den turnaround- og oprydningsproces, som blev påbegyndt i 2017. Andre er eller bliver behandlet som led i den interne undersøgelse.


- Den interne undersøgelse har givet os en endelig liste over sager, som skal behandles, og handlinger, som skal gennemføres. Vi arbejder fortsat omhyggeligt med at afslutte alle sager, så vi kan genopbygge tilliden hos kunder, medarbejdere og samfundet generelt, siger Jakob Riis og fortsætter:


- Jeg glæder mig over vores fortsatte fremgang. Falck blev styrket finansielt, strategisk og kulturelt for femte kvartal i træk. Samtidig med at vi retter op på tidligere handlinger, opbygger vi fremtidens Falck.


Finansielle hovedpunkter for andet kvartal 2019:
  • Omsætningen var på 3.441 millioner kroner (Andet kvartal 2018: 3.530 millioner kroner ). Nedgangen skyldtes hovedsageligt frasalg og kontraktoptimering i Ambulance og lavere abonnementsvolumen i Assistance
  • Rapporteret EBITA steg til 182 millioner kroner (Andet kvartal 2018: -19 millioner kroner) med en underliggende EBITA-margin på 5,3 procent (Andet kvartal 2018: 3,3 procent). Det forbedrede EBITA blev drevet af fortsatte effektiviseringstiltag. Underliggende EBITA-marginer blev forbedret på tværs af alle forretningsområder
  • Justeret for forligsomkostninger på 153 millioner kroner var udviklingen i det frie cash flow flad på -108 millioner kroner (Andet kvartal 2018: -110 mio.)
  • Fortjenesten steg til -270 millioner kroner (Andet kvartal 2018: -495 millioner kroner) på grund af forbedret underliggende EBITA
  • Nettogælden (inklusive leasingforpligtelser) blev reduceret fra 4.369 millioner kroner ved udgangen af 1. kvartal 2019 til 4.292 millioner kroner ved udgangen af 2. kvartal 2019.
  • Falck forventer at forbedre sit underliggende driftsresultat (EBITA) for hele 2019 sammenlignet med 275 millioner kroner i 2018 på samme omsætning. Årets resultat vil blive påvirket negativt af omkostningerne i forbindelse med konkurrencesagen fra 2014-15

Millioner kroner

2. kvartal 2019

2. kvartal 2018

Første halvår 2019

Første halvår 2018

Omsætning

3.441

3.530

6.973

7.118

Omsætningsvækst, faste valutaer (%)

-2,9

-

-2,2

-

EBITA

182

-19

509

168

Underliggende EBITA-margin (%)

5,3

3,3

6,2

4,3
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilchauffør fra Kroatien blev idømt fængelsstraf ved retten i Herning
- Opbygger var med til at vinde udbud og har leveret to opbygninger
- Nystartet vognmand kører ud med 650 nye heste
- Direktør i dansk vognmandsorganisation får britisk hædersbevisning
- Biogaslastbiler giver erfaringer til fremtiden
- Dagligvarerne kommer med biogas-lastbiler
- Shipping-firma i Fredericia kører ud med sværlasttrailer med udtræk
- Postkoncern sælger svensk datterselskab
- Udenlandsk lastbil havde hash med til Løsning
- Det første letbanetog er på vej til Odense - med lastbil
- Lastbil-koncerns danske selskab opnår højeste certificering inden for teknisk support
- Transportorganisation går fra en til to mand i Bruxelles

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst