Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
DANSK ENERGI EFTER POLITISK ENIGHED OM NY REGERING:

Nu skal klimamål omdannes til handling

Onsdag 26. juni 2019 kl: 14:17
Share  


Af: Redaktionen

Dansk Energi, der er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark, roser grundlaget for den nye S-Regering for at give klimaet topprioritet og for planerne om en gennemgribende elektrificering af samfundet. Nu skal klimamål hurtigt omdannes til konkret handling, lyder det fra organisationen, der peger på, at den absolut vigtigste, men også sværeste opgave bliver at omdanne målet om 70 procent CO2-reduktion i 2030 i forhold til 1990 til virkelighed

Efter flere ugers forhandlinger får Danmark nu en socialdemokratisk regering. Dansk Energi roser det nye politiske flertal for planerne om en samlet strategi for elektrificering i transportsektoren, industrien og samfundet generelt.


- Den nye regering har sat en markant klimakurs, der kræver politisk handlekraft. Vi skal i gang med en gennemgribende elektrificering, og vores afgifter skal guide danskernes forbrug i den rigtige retning, så vi får sort energi ud af vores biler og boliger og den grønne ind. I energisektoren er vi klar, og vi siger velkommen til den nye regering, siger administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, og fortsætter:


- Elektrificeringen vil stille helt nye krav til vores elnet. Vi glæder os til sammen med den nye regering at lægge en klimastrategi for vores elnet, så vi sikrer os, at det ikke bliver energi-infrastrukturen, der gør det umuligt at komme i mål med 70 procent CO2-reduktion i 2030.


Lars Aagaard opfordrer den nye regering til hurtigt at sætte konkret handling bag sine klimaløfter.


- 70 procent CO2-reduktion er en mammut-opgave, som kommer til at berøre alle, og som kræver reel prioritering i de kommende års finanslove. Nu kender vi målet. Næste skridt er penge og beslutningskraft. Det grønne valg skal gøres attraktivt  samtidig med, at vi passer på vores internationale konkurrenceudsatte industri og fødevareproduktion. Det er en svær nød at knække. Ikke desto mindre er det den opgave, som vores nye regering står foran, siger Lars Aagaard.


Klimamål øger behovet for elektrificering af transporten
Han kvitterer for regeringens fokus på at omstille transporten og for planen om at fremrykke transportkommissionens arbejde.


- Hvis vi ikke tager et afgørende ryk på at mindske CO2-forureningen i transportsektoren, kommer vi aldrig i mål med en 70 procent reduktion. Vi skal jo have folk til at køre i elbiler, og derfor kan det være fornuftigt at fremskynde arbejdet i transportkommissionen. Men jeg tvivler på, at man kan have et helt nyt grønt bilbeskatningssystem på plads, inden de nuværende rammer for elbilerne udløber. Så den udfordring skal vi også løse, siger Lars Aagaard.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Magasinet Bus 5 - 2020 er udkommet
- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Motorcyklist sparkede sidespejl af bus
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Postkassen er åben for forslag og idéer
- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Taxi’er får afskærmning
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst