Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lufthavne ønsker bedre veje og togforbindelser i hele landet

Tirsdag 14. maj 2019 kl: 11:59
Share  


Af: Redaktionen

Motorveje, grønne trafikløsninger og bedre bus- og togforbindelser. Det er nogle af de infrastruktur-projekter, som Danmarks syv største lufthavne peger på som løsninger, der kan binde Danmark bedre sammen. Lufthavnene har præsenteret et katalog over deres ønsker for Folketingets Transportudvalg

De danske indenrigslufthavne samarbejder under navnet Danmarks Lufthavne om, at flytrafik kan binde Danmark bedre sammen - og binde Danmark sammen med resten af verden. For at det kan lade sig gøre, er der ifølge samarbejdet behov for at se på infrastrukturen omkring Danmarks lufthavne på en ny måde. 


Danmarks Lufthavne fremfører, at det er afgørende for især erhvervslivet, at det er let og effektivt at komme til og fra lufthavnene i hele landet. Lufthavne er knudepunkter for mobilitet, hvor den lokale infrastruktur spiller en afgørende rolle.


- Danmarks Lufthavne ønsker at bidrage til at binde Danmark bedre sammen. Både erhvervslivet, turisterne og den enkelte dansker får stor gavn af, at man kan komme til og fra de forskellige regioner i Danmark nemt og hurtigt. Her spiller indenrigslufthavnene en central rolle, da de er med til at sikre en sammenhængs­kraft i hele landet, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn.


Vækst og udvikling forudsætter god infrastruktur
Københavns Lufthavn har sammen med de øvrige indenrigslufthavne taget initiativ til at udarbejde et samlet investeringskatalog over infrastrukturprojekter. Konkret har lufthavnene afholdt lokale møder med repræsentanter for erhvervslivet, kommune og organisationer og her identificeret lokale projekter, der så er samlet i et fælles katalog.


- God infrastruktur er grundlaget for vækst og udvikling. Det gælder også muligheden for at komme til og fra lufthavnene i Danmark. Derfor har vi udpeget syv fyrtårnsprojekter, der kobler infrastruktur til en lufthavn. Styrkede regionale lufthavne i Danmark gør, at resten af verden kommer endnu tættere på, siger Thomas Woldbye og fremhæver samtidig, at hurtig transport på tværs af landet går hånd i hånd med en indsats for klimaet.


- Den danske luftfartsbranche har forpligtet sig på en ambitiøs klimaplan. Det betyder, at den danske indenrigsflyvning - både fly og lufthavne - er CO2-neutrale senest fra næste år. Allerede i år kompenserer Københavns Lufthavn fuldt for vores CO2 udledning. Og inden 2030 er der reduceret mindst 30 procent af emissionerne fra flyvning i Danmark. I dag er flyvning i mange tilfælde mere klima-effektivt, end hvis vi hver især kører i bil. Derfor giver det god mening at forbedre mulighederne for at flere effektivt kan flyve, forklarer Thomas Woldbye.


Lufthavnene Sønderborg Lufthavn, Midtjyllands Lufthavn, Bornholms Lufthavn, Aarhus Lufthavn, Aalborg Lufthavn, Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn har udarbejdet investeringskataloget med anbefalinger til infrastrukturinvesteringer.


De syv projekter, som indenrigslufthavnene fremhæver som vigtige for den regionale udvikling og lufthavnenes udviklingspotentiale er:
  • Motortrafikvej omkring Sønderborg
  • Midtjyllands Lufthavn skal kobles bedre til kollektiv transport
  • Grønne trafikløsninger koblet til lufthavnen på Bornholm
  • Opgradering af rute 15 til Grenaa
  • Den tredje Limfjordsforbindelse
  • Hærvejsmotorvej med et hængsel ind fra Skærup
  • Bedre bane- og vejforbindelser til Københavns Lufthavn

Kataloget, som er blevet overbragt, kan hentes her:
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Sådan når vi 70-procents målsætningen i 2030
- Luftfarten har brug for langsigtet hjælp
- Jysk lufthavn skærer 270 fuldtidsarbejdspladser væk
- Luftfarten er på rette kurs
- Klimapartnerskabet for luftfarten er kommet med sin rapport
- Skandinavisk flyselskab kræver ansigtsmasker på alle passagerer
- Toldere finder flere ulovlige våben
- Toldstyrelsen beslaglagde knap 90 kg kokain sidste år
- Væksten fortsatte hos den nordiske del af tysk transportkoncern
- Europa skal gå styrket ud af krisen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst