Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vejdirektoratet dæmper støjen fra motorvejen ved Silkeborg

Mandag 15. april 2019 kl: 19:32
Share  


Af: Redaktionen

Vejdirektoratet er gået i gang med støjdæmpende arbejder flere steder langs Silkeborgmotorvejen. De støjdæmpende tiltag, der skal supplerer den allerede opførte støjdæmpning, der ikke viste sig tilstrækkelig, ventes gennemført inden udgangen af i år


Den nye støjskærm er et af tre besluttede tiltag. De supplerende tiltag mod støjen er resultatet af de støjberegninger og efterfølgende undersøgelser, som Vejdirektoratet har foretaget siden motorvejens åbning.


De tre tiltag er:
  • Ved kommunevejen Skærbækvej opstilles en ny 3 meter høj og ca. 200 meter lang standard støjskærm. Anlægsperioden startede i begyndelsen af marts og ventes at vare indtil sommerferien 2019.
  • Vejdirektoratet opsætter støjabsorberende plader udenpå eksisterende spunsvæg på den østlige del af bystrækningen. Anlægsperioden forventes at være fra først på sommeren 2019 til slutningen af 2019
  • Fra Silkeborg Højskole og videre hen over Nordskovsbroen bliver de gennemsigtige akrylplader på støjskærmen udskiftet til støjabsorberende plader. Gudenåbroen bliver ikke berørt, så udsigten når man kører over broen bevares. Anlægsperioden forventes at være fra foråret 2019 til efteråret 2019

Tiltagene er en udmøntning af en længere proces, hvor Vejdirektoratet har kigget på mulighederne for at hjælpe en række af de borgere, der bor tættest på motorvejen, og derfor har mærket støjen fra vejen mest.


- Gennem længere tid har vi kigget nøje på, hvordan vi kan dæmpe støjen yderligere for en gruppe borgere langs motorvejen. Vi har siden konkretiseret de tiltag, som ved tre områder langs strækningen skal reducere støjen for borgerne, og nu er vi gået i gang med opsætningen af de støjdæmpende tiltag ude i det første område ved Skærbækvej, siger Mike Boesen, der er projektleder for Silkeborgmotorvejen i Vejdirektoratet.


De tre nye støjbekæmpelsestiltag bliver økonomisk afholdt indenfor budgettet af anlægsomkostningerne for Silkeborgmotorvejen.


Derudover har et politisk flertal i Folketinget også bestemt, at Vejdirektoratet indenfor anlægsprojektets økonomi skal planlægge og udføre et nyt projekt til støjbekæmpelse ved Funder Kirkeby i den vestlige del af Silkeborg.


Her bliver der også opstillet en støjskærm med en længde på cirka 1.600 meter, som er 4 meter høj.


Opstillingen af denne starter efter planen i sommeren 2019 og står forventeligt klar inden udgangen af 2019.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Uafklaret skilsmisse udløser bekymring på transportområdet
- Dansk eksport og arbejdspladser skal have støtte til at holde kursen
- To energi-øer er en del af første del af klimahandlingsplan
- CO2-regningen for affald skal ned
- Transportkoncern i Skive viste fremgang i 2019
- Vognmand i Skjern tipper med trailer fra Hedensted
- Vejdirektoratet udlægger 156 kilometer mindre klimabelastende asfalt
- Transportkoncern afbryder samarbejdet med direktør
- Køge-vognmand kører med kærre fra Jylland
- Lastbilproducent præsenterer nye racerlastbiler
- Dispensation for krav om uddannelse af varebilschauffører bliver forlænget
- Handelsfirma fra Esbjerg leverer to tip-trailere i Herlufmagle

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst