Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SPEDITØR-ORGANISATION OM OTTEUGERS-REGEL:

EU-Domstolens afgørelser afviger sjældent fra generaladvokatens vurderinger

Fredag 17. november 2023 kl: 12:00
Af: Redaktionen

EU’s generaladvokat Giovanni Pitruzzella har indstillet til EU-domstolen, at kravet i EU's vejpakke om at lastbiler skal en tur til deres hjemland hver ottende uge, skal annulleres. Det skaber tilfredshed hos organisationen Danske Speditører, da kravet har været et af Danske Speditørers kritikpunkter

I forløbet op til - og efter vedtagelsen af EU's vejpakke - har kravet om at lastbiler skal en tur til deres hjemland hver ottende uge skabt debat. Kravet har til formål at forebygge  brugen af postkasseelskaber og social dumping på chaufførområdet.


Kritikken har særligt gået på, at kravet både trækker kapacitet ud af markedet og derved gør godstransporten unødig dyr, og giver mere kørsel. Danske Speditører peger på, at den øgede kørsel, når lastbilerne skal retur til deres hjemland, ofte er tomkørsel og har negative konsekvenser for klimaet på grund af unødig udledning af CO2.


- Allerede i forbindelse med drøftelserne af kravet om lastbilernes returnering, viste eksterne analyser, at den samlede årlige effekt af vejpakken blev fire millioner ton ekstra CO2-udledning, siger Martin Aabak, der er administrerende direktør i Danske Speditører.


- Det er, hvad der svarer til den årlige udledning fra tre til fire mellemstore kraftværker, der fyrer med såkaldt gammeldags hårde kul, siger han videre.


Martin Aabak fremhæver, at generaladvokat Giovanni Pitruzzella blandt andet peger på, at returneringskravet strider imod EU-forpligtelsen til, i henhold til artikel 91, stk. 2, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, at tage hensyn til miljøbeskyttelseskravene og transportens særlige karakteristika i hver medlemsstat, når der vedtages transportregler.


Selvom den endelige dom først afsiges til næste år, så opfordrer Danske Speditører transportminister Thomas Danielsen (V) til at tage emnet op med henblik på en afklaring allerede på det kommende møde mellem EU-landenes transportministre mandag 4. december.


Danske Speditører peger på, at EU-Domstolens afgørelser sjældent fraviger en indstilling og en vurdering fra en Generaladvokat.


Interesserede kan læse mere her:
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Viborgvirksomhed med fokus på transportinformationer vandt initiativpris
- Pakker fylder op hos købmænd og på tankstationer efter Black Friday
- Faldende efterspørgsel udløser fyringer af konsulentansatte på førerhusfabrik i Nordsverige
- Tip-kærre er bygget til transport af asfalt
- Kvindelig bilist kørte med sommerdæk på vintervej - og snurrede rundt foran lastbil
- Vognmand i Aalborg har fokus på opsamling af gods - og dataopsamling
- Herning-vognmand blev prist for sin indsats for mindre CO2-udledning
- Lastbilchauffør havde ulovlig kniv med i førerhuset
- Dæktryks-app er blevet integreret med lastbil-app
- Dagligvaretransporter i Jylland bliver elektriske
- Batterifærge til Femern-forbindelse er sat i søen
- Fire partier vil skabe bedre vilkår for gulpladebiler i København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst