Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SVENSK HAVN TIL CONTAINERREDERIER:

- Kom med jeres skandinavien-gods

Tirsdag 30. marts 2021 kl: 21:00
Af: Redaktionen

Efter en uges stop for skibstrafikken gennem Suez-kanalen på grund af et grundstødt containerskib er der atter gang i trafikken. Men de knap 200 skibe, som direkte blev stoppet på deres vej gennem Det Røde Havn mod Europa, betyder forsinkelser i godstransporterne de næste uger. Ligeledes er et tilsvarende antal skibe på vej over Middelhavet fra Europa til lande i Asien også blevet forsinket. Derfor har ledelsen i Göteborgs Hamn besluttet en række tiltag, der skal forsøge at afbøde forsinkelserne

Tiltagene skal bidrage til, at gods til Skandinavien bliver forsinket mindst muligt, og at dæmpe trængslen i andre europæiske havne, da en række skibe i løbet af kort tid vil anløbe de store containerhavne i eksempelvis Antwerpen i Belgien, Rotterdam i Holland og Hamburg i Tyskland. 


Ifølge Göteborgs Hamn var mange europæiske havne overbelagt med gods allerede inden blokeringen af Suez-kanalen.


Den aktuelle situation udløser som nævnt en række tiltag hos Göteborgs Hamn. Havnen går sammen med terminal-operatørenn APM Terminals Gothenburg ud med et tilbud til verdens rederier med forbindelser ti europæiske havne.


- I stedet for at ligge i kø i flere europæiske havne tilbyder vi mulighed for at komme direkte til Göteborgs Hamn. Her kan rederierne losse deres gods ti Skandinavien, som derefter hurtigt kan nå ud til modtagerne, siger Elvir Dzanic, der er administrerende direktør i Gцteborgs Hamn AB.


Derudover tilbyder havne på den svenske vestkyst at tage mod yderligere gods, der skal til andre steder i Europa. I Göteborgs Hamn kan godset lastes om til mindre feederskibe, som så kan fragte det videre til andre europæiske havne, frem for at det skal blive forsinket yderligere på grund af trængslen i de store containerhavne i Europa.


- På den måde kan også de store skibe lettere komme tilbage til deres sædvanlige sejlplaner, siger han.


Dennis Olesen, der er Managing Director på APM Terminals Nordic, peger på, at man her løbende har ledig kapacitet i terminalen i Göteborg, så vi kan støtte i den udfordrende situation og forhåbentlig mindske effekterne af, at så mange skibe er forsinkede.


Ud over at få mulighed for at kunne anløbe havnen i Göteborg får rederierne også tilbudt rabat på taksten for at anløbe havnen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst