Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Million-investering gav midlertidigt underskud hos logistik-selskab

Tirsdag 1. september 2020 kl: 10:28
Share  


Af: Redaktionen

DKI Logistics A/S har fremlagt sit regnskab for 2019. Det viser et underskud på 16,5 millioner kroner. Preben Borregaard, der er stifter af virksomheden og genindtrådte som direktør i begyndelsen af januar i år, da den hidtidige direktør fratrådte, er selvsagt ikke tilfreds med resultatet. Men han peger på en række forklaringer, der samlet betyder, at han alligevel ser med stor optimisme på de kommende år

- Vi mistede i december 2018 vores største kunde, som gik konkurs. Det betød for det første naturligvis, at vi tabte omsætning og dermed indtjening. Men det gav også ekstra omkostninger til medarbejdere, der var allokeret til den kunde, i deres opsigelsesperiode. Desuden gav det mange tomme kvadratmeter i Køge i årets første halvdel i 2019, siger Preben Borregaard.


Derudover mistede DKI Logistics A/S af forskellige årsager også to andre og større kunder.


Vandt milliard-udbud
DKI Logistics A/S vandt i 2018 et milliard-udbud hos Region Midtjylland. En ordre, der har stor værdi for virksomheden på længere sigt, men som også har betydet omkostninger i 2019. På baggrund af aftalen investerede DKI Logistics A/S 80 millioner kroner i et automatisk kasselager og yderligere et to-cifret millionbeløb i et højlager.


- Vi er meget glade for aftalen med Region Midtjylland og har på ingen måde fortrudt, at vi byggede det nye højlager med det fuldautomatiske kasselager, siger Preben Borregaard og fortsætter:


- Men det oprindelige projekt er blevet tilrettet, og det gav forsinkelser i indkøringen og dermed også i vores muligheder for hurtigt at tage andre kunder end Region Midtjylland ind på lageret.


Ledig kapacitet i nyt anlæg
- Region Midtjylland fylder slet ikke hele vores lagerkapacitet, og det har heller aldrig været hensigten. Derfor har vi stadig kapacitet til at tage mod nye kunder på det nye anlæg og lager. Det kan være forskellige virksomheder på Business to Business-markedet, hvor forretninger kan bestille i en central webshop-løsning til deres egne butikker, siger Preben Borregaard og peger på, at det eksempelvis kan smykker, kosmetik, beklædning eller elektronik fra en leverandør til forhandlere.


Tilgang af nye kunder
DKI Logistics A/S har styrket ledelsen med ansættelsen af en vicedirektør, en driftsdirektør samt en økonomidirektør.


- Efter nogle år med underskud har den nye ledelse iværksat mange nye tiltag, der har betydet, at DKI Logistics A/S igen har overskud og derfor forventer et pænt positivt resultat i 2020, siger Preben Borregaard.


DKI Logistics A/S har oplevet massiv tilgang af nye kunder i år, og derfor har selskabet i august åbnet en afdeling med lager i Herning, ligesom selskabet snart går i gang med byggeri af et nyt højlager på 21.000 kvadratmeter i Horsens med plads til 40.000 paller.


- Mange af de nye tiltag får for alvor først fuld effekt i 2021, som ledelsen forventer sig meget af, siger Preben Borregaard.


DKI Logistics A/S er trods underskuddet en egenkapital på 67 millioner kroner.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Venstre-politiker skal være direktør i transportorganisation
- Kran- og blokvognsfolk holder årsmøde
- Grundlægger af stor transportvirksomhed er død
- Tysk transportkoncern åbner nyt logistikcenter i Danmark
- Holstebro-vognmand valgte at få vogntog bygget op lokalt
- Kritik udløser øget tilsyn med jernbanetransport
- Rapport om løs sættevogn på banevogn er lagt frem
- Færdselskontrol udløste 40 sigtelser
- Havarikommission kritiserer baneoperatør og styrelse
- Gamle poppeltræerne må vige pladsen for nye og flere træer
- Tysk transport- og logistikvirksomhed udvider med nyt salgskontor i Norge
- Miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst