Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Göteborg bliver nyt medlem af nordeuropæisk samarbejde

Mandag 17. juni 2019 kl: 14:05
Share  


Af: Redaktionen

Mandag 1. juli indtræder Sveriges anden største by, Göteborg, i STRING-samarbejdet, der er et grænseoverskridende europæiske regionssamarbejde mellem byer i Tyskland, Danmark, Sverige og Norge. Med Göteborg er samler String fire metropoler - det tre andre er Hamburg, København og Oslo

Når Göteborg bliver nyt STRING-medlem er det blandt andet fordi, de store byer i Nordvesteuropa vokser. Og for Göteborg’s bystyre er det vigtigt at styrke samarbejdet mellem byerne og regionerne yderligere. Her er Göteborgs fokus rettet mod planlægningen af en hurtig og bæredygtig infrastruktur - især på skinnerne både lokalt og især mellem byerne.


Afskaffelse af flaskehalse
Göteborg satser i den forbindelse stærkt på afskaffelsen af infrastruktur-flaskehalse i Vest-Sverige. Her gælder det især jernbaneforbindelsen mellem Göteborg og Oslo, som spiller en afgørende rolle for transportstrømmene mellem de to nordiske metropoler.


Men det gælder også de sydgående transportveje via Malmö, Danmark og den kommende faste Femernbælt-forbindelse til Hamburg, det europæiske kontinent og Sydeuropa.


Del af europæisk jernbanenetVed at forbedre og opbygge hurtigere og mere effektive jernbaneforbindelser mellem byerne og indenfor det europæiske TEN-T/ScanMed transportnetværk, vil en stor del af den fremtidige vækst for pendler- og langdistance passagertransporten kunne flyttes fra bil og fly til jernbanen.


Desuden vil et jernbanesystem med tilstrækkelig kapacitet samt hurtige og grønne logistiske løsninger betyde, at langt mere gods kan flyttes fra vejene over til jernbanen.


Tilmed vil en politisk indsats på dette område vise, at Göteborg sammen med partnerne i STRING tager klimaudfordringerne og forpligtelserne i Pariser-aftalen fra 2015 alvorligt.


- STRING-samarbejdet er en stærk politisk platform for Göteborg, når det gælder om at nå både vore transportpolitiske og erhvervspolitiske mål, som skal gå mod bæredygtig og grøn udvikling.Strækningen mellem Göteborg og Oslo er et første vigtige skridt, siger Göteborgs borgmester Axel Josefson.


I STRING glæder MD Thomas Becker sig over, at samarbejdet styrkes yderligere med en ny partner.


- I STRING er vi meget glade for, at Göteborg nu er en del af STRING-samarbejdet. Byen er en væsentlig faktor, når det gælder om at udvikle en bæredygtig og hurtig infrastruktrur især på skinnerne i STRING-regionen, mellem Hamburg over Femernbælt-forbindelsen til Oslo. Desuden vil Göteborg på lige fod med Oslo, København, Hamburg og de mellemliggende regioner spille en væsentlig rolle, når det gælder om at udvikle STRING til en grænseoverskridende region, som skaber de bedste rammer for livskvalitet for sine borgere - og som skal blive ”the place to be” for investorer og udviklere især i grønne teknologier og løsninger, siger Thomas Becker.

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU afsætter 150 millioner euro til transport af vigtige medicinske artikler
- Europæiske brintalliance får Danmark som medlem
- Transportkoncern gør containertransport sporbar
- Kampagne sætter fokus på ulykker i jernbaneoverkøsler
- Transportministeren besøger byggeriet af Femern-tunnelen
- Kina lukker produktionen ned i årest gyldne uge
- Dansk dagligvarerhandler tester togtransporter fra Spanien
- Havmiljøet i Kattegat skal undersøges
- Limfjordshavn får flere afgange med godstog
- Islandsk rederi-koncern lancerer jernbaneforbindelse mellem Tyskland og Holland
- Logistikcenter sætter fokus på kerneydelser
- Limfjordens største havn har haft et mindre fald i godsomsætningen i første halvår

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst