Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Stor tragt begrænser spildet

Tirsdag 24. marts 2020 kl: 10:38
Share  


Af: Redaktionen

I løbet af vinteren er en meget stor tragt på 13 meter i højden blevet skruet sammen og sat på skinner Grenaa Havn. Efter test er tragten klar til at være et vigtigt led i losning af bulkvarer, som efter en tur gennem tragten bliver læsset direkte ned i lastvognstog

Tragten er specialdesignet og leveret af Ålsrode Smede- og Maskinfabrik i Grenaa. Tragten vejer 47 ton, og selve tragtåbningen er på 90,5 kvadratemter. Selve tragten rummer 130 kubikmeter, og helt store vogntog kan køre under tragten. Dimensionerne på tragten er nøje designet til de specifikke ønsker og behov, som Grenaa Havn oplever efterspørgsel på. Med en volumen på 130 kubikmeter opnås en større fleksibilitet og dermed mere energieffektiv losseoperation. I designet af tragten er der taget højde for både miljø i form af støvreducerende tiltag, og arbejdsmiljø for det personale, der betjener tragten.


- Vi har i længere tid undersøgt markedet for en ny tragt, der kunne leve op til vores og vores kunders krav og ønsker. Det viste sig, at vi med denne konstellation kunne opnå et rigtig godt resultat og samtidig have muligheden for at ”skræddersy” tragten således, at den matcher vores behov 100 procent. Det er fantastisk og samtidig vigtigt for os, at vi nu kan tilbyde vores kunder denne ekstra service, siger Grenaa Havns administerende direktør, Henrik Carstensen.


I takt med, at Grenaa Havn får anløb af større og større skibe, stiller kunderne samtidigt stadigt større krav til håndteringen af godset. 


- Vi vil gerne kunne efterleve vores kunders ønsker om mere effektiv håndtering af deres gods. Det stiller samtidig krav om et minimum af spild, hvilket den nye tragt i høj grad bidrager til. Ved anvendelse af tragten undgår vi eksempelvis, at produktet skal ligge på kajen og i stedet bliver transporteret direkte videre i logistikforløbet, hvilket i nogle situationer kan have betydning for kvaliteten af produktet. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi som noget positivt oplever meget stor aktivitet på vores kajer, og at vi med en mere effektiv distribution frigør plads til mere gods, siger Grenaa Havns markedsdirektør CCO, Theis Gisselbæk.


En af de seneste større opgraderinger, Grenaa Havn har foretaget på bulkområdet, er investering i en Sennebogen 875 E laste- og lossemaskine, som er hurtig, effektiv og ideel til skibe på op til 15.000 BT. 


Grenaa Havn har kontinuerligt fokus på at matche kundernes behov og med den nye tragt, har Grenaa Havn endnu et redskab til at effektivisere håndteringen af bulkgods.Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU’s Ministerråd vedtager nye regler for digitalisering af godstransportinformation
- Det tunge marked er gået tilbage
- Transportvirksomhed hænger ny tre-akslet på forvognen
- Familie-firma får firmabil med blikfang
- Nyt færgeleje blev taget i brug dagen efter
- Politisk aftale åbner for flere ladestandere og mere bæredygtig erhvervstransport
- Kranen er klar til at bore brønde
- Chauffører kan få certifikat til internationale transporter til brug i corona-situtionen
- Vejlevognmand tipper med 34,5 kubikmeter
- Vognmænd er begyndt at mærke konsekvenserne af corona-situationen
- Mobilkranen kan køre på el
- Resultatet havnede et niveau højere - CO2-udslippet lavere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst