Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kriminelle stjal affald i Spanien og sendte det til Asien

Mandag 10. februar 2020 kl: 19:00
Share  


Af: Redaktionen

Spaniens hovedstad Madrid er blevet lettet for affald ti en værdi af omkring 16 millioner euro - cirka 119 millioner kroner. Den spanske politi-styrke Guardia Civil har sammen med Europol og den spanske centrale anklagemyndighed for miljø og byplanlægning (Fiscalía de Medio Ambiente y Urbanismo) slået ned på et større kriminelt netværk med fokus på miljø-kriminalitet og hvidvask af penge

Den kriminelle gruppe stjal affald - eksempelvis pap og papir - og sendte det til modtagere i Sydøstasien - hovedsagelig Kina, Indien, Indonesien og Sydkorea. Handlen vurderes til at have påført Madrid et tab på omkring 16 millioner euro


Efterforskningen fokuserede på et firma med base i Madrid, som havde specialiseret i affaldshåndtering. Firmaet havde siden 2015 organiseret ulovlig indsamling af papir og pap i byen. Affald blev derefter i strid med reglerne blandet med lovligt indsamlet affald, før det blev sendt til modtagerne i Sydøstasien.


Efterforskningen af det med Europols betegnelse - meget velstrukturerede kriminelle netværk - afdækkede 9.300 ton papir ti en værdi af 2,3 millioner euro. Der til afslørede efterforskningen 278 ulovlige forsendelser med 67.000 ton affald til en værdi af 10 millioner euro.


På aktionsdagen beslaglagde de spanske myndigheder 11 lastbiler, som det kriminelle netværk anvendte til tyveri af affald fra kommunale containere, og som beskadigede offentlig ejendom. Under operationen blev 42 personer anholdt -mistænket for at være en del af det kriminelle netværk.


EU har ret strenge regler på området for transport af affald fra en medlemsstat til en anden - og til lande uden for EU. Overvågning og kontrol af transport af affald er en del af EU’s indsats for at beskytte miljøet.

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Opbygger var med til at vinde udbud og har leveret to opbygninger
- Nystartet vognmand kører ud med 650 nye heste
- Direktør i dansk vognmandsorganisation får britisk hædersbevisning
- Biogaslastbiler giver erfaringer til fremtiden
- Dagligvarerne kommer med biogas-lastbiler
- Shipping-firma i Fredericia kører ud med sværlasttrailer med udtræk
- Postkoncern sælger svensk datterselskab
- Udenlandsk lastbil havde hash med til Løsning
- Det første letbanetog er på vej til Odense - med lastbil
- Lastbil-koncerns danske selskab opnår højeste certificering inden for teknisk support
- Transportorganisation går fra en til to mand i Bruxelles
- Medarbejdere skal videreuddanne sig

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst