Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Varslingsbreve får ejere af køretøjer til at slippe slanterne

Onsdag 18. december 2019 kl: 17:55
Af: Redaktionen

15.000 varslingsbreve har på et halvt år fået ejere af biler eller andre afgiftspligtige køretøjer til at betale 32 millioner kroner i forfalden gæld i form af manglende betaling af vægtafgift og grøn ejerafgift til Skattestyrelsen. Med en ny robotløsning er det muligt at sende langt flere oplysninger om køretøjer til nummerpladeklipning. Foreløbig har Skattestyrelsen bedt politiet klippe pladerne på ca. 7.000 køretøjer


I varslingsbrevene bliver ejerne oplyst om, at de skal betale deres gæld, hvis de vil beholde nummerpladerne på deres køretøj. Varslingsbrevene har indtil videre medført, at der er blevet betalt gæld for 32 millioner kroner.


Der er dog også borgere og virksomheder, som ikke har reageret på varslingsbrevene. Derfor har Skattestyrelsen sendt oplysninger om cirka 7.000 køretøjer til nummerpladeklipning hos politiet.



Skattestyrelsen satte i begyndelsen af året gang i en ny, fokuseret indsats. I marts oversendte Skattestyrelsen manuelt de første hundrede køretøjer til pladeinddragelse hos politiet. Siden er antallet af oversendte oplysninger om køretøjer øget i takt med, at processen er blevet mere automatiseret. En ny robotbaseret it-løsning har spillet en vigtig rolle i forhold til at få processen yderligere på skinner.


Med den nye robotløsning kan der løbende sendes flere oplysninger om køretøjer til nummerpladeinddragelse. Efter nytår forventer Skattestyrelsen at sende yderligere 5.000 breve af sted, så der til den tid vil være sendt i alt 20.000 varslingsbreve til borgere og virksomheder, som ikke har betalt deres motorafgifter.


- Vi kan se, at indsatsen virker. Flere og flere borgere og virksomheder betaler deres gæld, når vi gør dem opmærksomme på, at de har et udestående, og at de risikerer at få deres nummerplader inddraget, hvis ikke de betaler. Det er meget positivt. Målet er jo ikke, at så mange som muligt får inddraget nummerpladerne, men at borgerne betaler deres motorafgifter korrekt og til tiden, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Peter Thorgaard.


Sidste år blev der i alt opkrævet motorafgifter for 35 milliarder kroner. Heraf blev ca. 98 procent betalt korrekt. I alt mangler ejere til cirka 130.000 køretøjer endnu at modtage varslingsbreve.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst