Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk maritim servicevirksomhed får eget værksted i Vestafrika

Torsdag 28. november 2019 kl: 11:01
Af: Redaktionen

Dansk maritim servicevirksomhed får eget værksted i Vestafrika
Kristian Kaasing Larsen, der er Senior Vice President i VMS Group, viser, hvor Malvis Bay ligger.

Den danske, maritime servicevirksomhed VMS Group A/S åbner eget værksted i Walvis Bay i Namibia. Beliggenheden samt et hastigt voksende marked indenfor offshore og fiskerflåden betyder, at potentialet for en stærk, maritim serviceklynge i havnen er stort

Som den eneste havn med servicefaciliteter mellem Cape Town i Sydafrika og De Kanariske Øer er Walvis Bay på Namibias vestkyst et nøgleområde for skibsfarten i det østlige Atlanterhav. Det er baggrunden for, at danske VMS Group med hovedsæde i Frederikshavn etablerer sig med eget værksted tæt på havnefaciliteterne i Namport i Walvis Bay.


Etableringen kommer samtidig med en planlagt udvidelse af Namport, der blandt andet omfatter en ny containerterminal. Den danske virksomhed har længe haft kig på området, og et tæt samarbejde med det namibisk-ejede W. Dresselhaus Engineering, der har været i Walvis Bay siden 1989, betyder, at etableringen af et 420 kvadratmeter stort værksted udstyret med alt nødvendigt værktøj og maskiner til slibning af ventiler, afbalancering og honing er en realitet.


Et område i udvikling
- Vi venter os meget af denne strategiske udvidelse af vores internationale aktiviteter. Det lokale skibsværft i Walvis Bay er kommet godt i gang, og en kæmpe containerterminal er under opbygning. Samtidig er der netop fundet en stor olieforekomst i farvandet ud for Namibia, siger Kristian Kaasing Larsen, der er Senior Vice President i VMS Group.


De seneste fire år har han været udstationeret i Brasilien for at opbygge en afdeling af VMS Group i Niteroy ved Rio de Janeiro, der nu beskæftiger 55 medarbejdere.


- I begyndelsen vil vores værksted i Walvis Bay være bemandet med en dansk supervisor og en stab af medarbejdere fra vores brasilianske afdeling. På længere sigt er det planen, at vi gerne vil rekruttere lokalt i det omfang, det er muligt, siger Kristian Kaasing Larsen.


Han vurderer, at olie- og gasområdet efter nogle svære år er på vej op igen. 


- Alene i juli blev der på verdensplan reaktiveret 24 rigge, og hver borerig er afhængig af tre-fire supplybåde, så markedet er der. Samtidig er der alene i Walvis Bay 12 fiskefabrikker og en lokal fiskerflåde på omtrent 140 fartøjer. Og endelig er vi i forvejen i området, når vi har kunder, der kræver service, forklarer Kristian Kaasing Larsen.


Ny maritim serviceklynge
Udover at støtte op om den eksisterende forretning og en fortsat global udvikling af VMS Group ser virksomheden fra Frederikshavn også muligheder i at være med til at udvikle Walvis Bay som en ny, maritim serviceklynge. 


Basis for denne udvikling kunne være et tæt samarbejde mellem VMS Group, W. Dresselhaus Engineering, det lokale værft Namdock samt havnen, der med sin beliggenhed også fungerer som serviceområde for og forsyner de tre nabolande uden egen kyststrækning - Botswana, Zambia og Zimbabwe - med Dry Port-faciliteter med mulighed for omladning af gods samt understøttende logistik- og lagerfaciliteter.


Fra værkstedet i Walvis Bay vil VMS Group tilbyde service og vedligehold af alle typer dieselmotorer, turboladere og gear. Det gælder såvel fartøjer, der lægger til kaj i Afrika, som service under medsejlads.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst