Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
NÆSTVED KOMMUNE:

Skraldebiler har hentet omkring 700 læs sorteret affald

Fredag 20. september 2019 kl: 12:14
Af: Redaktionen

Husholdningsaffaldet bliver ikke længere blot smidt i skraldespanden i Næstved Kommune. I den midtsjællandske kommune har borgerne taget budskabet om at sortere affald til sig. Genanvendelsen af affaldet fra husholdningerne ligger på 48,8 procent for juli

Siden den nye affaldsordning blev indført i oktober 2018, har skraldespandene været fyldt med sorteret affald, der kan genanvendelses. Siden januar har skraldebilerne i kommunen hentet over 6.358 ton affald, der kan genanvendes. Det svarer til omkring 700 læs med tre-akslede renovationsbiler med en lasteevne på ni ton.


Ifølge EU's ressourcestrategi, skal genbrugsprocent af det indsamlede husholdningsaffald være oppe på mindst 50 procent inden 2022. Næstved Kommune er efter kun et år med den nye affaldsordning næsten i mål. Det er mere end selv formanden for Teknisk Udvalg Helle Jessen havde turde håbe på, og det giver endnu højere forventninger til fremtiden. 


- Der er blevet taget godt imod den nye affaldsordning, og dét, at vi allerede har nået 48,8% genanvendelse, er en succes som borgerne kan klappe sig selv på skulderne for. Det er en glæde, at vi i Næstved Kommune allerede er så gode til at sortere vores affald, og det giver kun positive udsigter for fremtiden, siger Helle Jessen.
 

Affaldssorteringen nytter
Den øgede interesse for affald og miljø, kan også mærkes hos kommunens Team Affald, der fortæller, at mange stadig ringer for at høre, hvordan de skal sortere deres affald rigtigt, og det glæder affaldschef Søren Nielsen.


- Vi er super glade for, at mange borgere stadig kontakter os, hvis de er i tvivl eller har spørgsmål om deres affald. Det viser, at de gerne vil gøre det rigtige, og sørge for at affaldet kommer i den korrekte beholder, så det kan blive genanvendt, forklarer Søren Nielsen.


De mange ton indsamlede affald til genanvendelse gør en stor forskel. Madaffaldet bliver omdannet til grøn energi i form af biogas og gødning. Glas, metal, hård plast, pap og papir bliver genanvendt til nye produkter. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst