Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DTL EFTER MØDE HOS BESKÆFTIGELSESMINISTER:

Det er nødvendigt med et hurtigarbejdende udvalg oven på Beier-sagen

Mandag 26. november 2018 kl: 11:46
Af: Redaktionen

På et møde i Beskæftigelsesministeriet fredag foreslog fagforbundet 3F, at der nedsættes et hurtigarbejdende udvalg med branche og myndigheder. Anledningen er Kurt Beier-sagen fra Padborg - og en fælles forståelse af, at forholdene hos Kurt Beier A/S langtfra er enestående. Ud over 3F var vognmandsorganisationen DTL, Transportorganisationen ITD og arbejdsgiverorganisationen ATL under DI inviteret med til mødet

Mødet i Beskæftigelsesministeriet var indkaldt af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og transportminister Ole Birk Olesen (LA). 


- Afsløringen af Kurt Beier-skandalen har i helt afgørende grad skubbet til både politikeres og visse organisationers forståelse af, hvor galt det reelt er fat derude. Mødet var godt og konstruktivt på mange måder, og jeg ser frem til arbejdet i et hurtigarbejdende udvalg, siger DTL - Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, efter mødet.


Han peger på, at transportminister Ole Birk Oleseb nævnte, at postkasseselskaber også bliver drøftet i EU-forhandlingerne og EU-Kommissionens vejtransportpakke/mobilitetspakke.


- Det er helt åbenlyst væsentligt at få set på, så det bliver vanskeligere for danske virksomheder at spekulere og regelshoppe til skade for det danske transportmarked. Vi ved ikke, hvordan Vejpakken ender - eller om den bliver til noget. Men det er afgørende med en cool-off periode i forhold til cabotage, en karensperiode, samt at biler og chauffører skal returnere til hjemlandet med hyppig frekvens, og at kombi-transporter kommer under cabotage-reglerne, siger Erik Østergaard.


Toppen af isbjerget
- Det er min klare fornemmelse, at der er en voksende erkendelse af, at afdækningen af Kurt Beier-sagen fra Padborg kun er toppen af isbjerget, og at vi i den kommende tid vil opleve sager, der dækker over en række af de samme problemstillinger. Jeg oplevede en helt ny erkendelse af, at disse forhold er uacceptable. Det ser jeg som et stort fremskridt, efter at 3F og DTL-Danske Vognmænd har ført kampen ret ensomt i en årrække, siger Erik Østergaard.


Han mener, at mødet fredag viste bred enighed om vigtigheden af solid myndighedskontrol med både overholdelsen af reglerne, men også af lignende indkvarteringsforhold, som man har set det i Padborg.


Social dumping kan blive valgkamptema
- Med udsigt til både et folketingsvalg og et valg til EU Parlamentet i foråret 2019 er der lagt op til, at social dumping kan blive ét af det helt store temaer igen. Hvis ministerrådsmødet i EU mandag 3. december ikke kan nå til enighed, så er der reelt lagt op til, at nationalstaterne må fortsætte med at lave nationale regler for at beskytte sig mod social dumping, siger Erik Østergaard og fortsætter:


- I Danmark - med to valgkampe - vil vi komme til at se politikerne overgå hinanden i at finde nationale løsninger, hvis EU ikke evner at gøre det. Så min appel til både det politiske Danmark og til en række organisationer i Danmark er, at der påhviler os en forpligtelse til nu at få løst branchens udfordringer med social dumping én gang for alle.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst