Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
FORURENINGSSAG VED ØLST SYD FOR RANDERS:

Ejeren af Nordic Waste-grunden har stævnet Randers Kommune

Onsdag 31. juli 2024 kl: 10:30
Af: Redaktionen

DSH Recycling, der ejer den grund i Ølst syd for Randers, hvor det nu konkursramte selskab, Nordic Waste havde aktiviteter, har stævnet Rander Kommune. DSH Recycling have omstødt en afgørelse, hvor Randers Kommune 28. juni pålagt DSH Recycling, at betale for akutte afværgeforanstaltninger efter miljøbeskyttelsesloven i forbindelse med miljørisikoen forårsaget af jordskredet hos Nordic Waste sidste efterår. Konkursramte Nordic Waste og DSH Recycling, der er under rekonstruktion, indgår begge i SDK Shipping A/S

Ifølge stævningen, der er dateret 12. juli, anser DSH Recyling afgørelsen som ugyldig, dels fordi de mener, at der ikke er grundlag for at anse DSH Recycling som den ansvarlige for driften og dels fordi afgørelsen har mangler.


Afgørelsen pålagde DSH Recycling som skadevolder, at betale for akutte afværgeforanstaltninger efter miljøbeskyttelsesloven i forbindelse med miljørisikoen forårsaget af jordskredet hos Nordic Waste.


Randers Kommune traf afgørelsen på grundlag af kammeradvokatens undersøgelser.


- Randers Kommunes afgørelse blev truffet på grundlag af kammeradvokatens undersøgelser og vurderinger, vi ser derfor med sindsro frem til retssagen, selvom jeg naturligvis synes, det er ærgerligt, at vi nu skal bruge penge på retssager i stedet for, at DSH påtager sig sin del af ansvaret frem for borgerne i Randers Kommune, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt og fortsætter:


- Vi har som kommune en forpligtelse til at arbejde for at holde borgerne skadesløse ved den miljøskade, der er sket på grunden hos Nordic Waste og DSH Recycling, der ejer grunden. Med stævningen ønsker DSH tilsyneladende at omgøre vores afgørelse vedrørende miljøskade og dermed om, hvorvidt DSH som ejer af grunden også har et ansvar for den skete miljøskade.


Hos Randers Kommune mener man, at afgørelsen er faktuelt og processuelt i orden.


DSH Recycling stiller sig i stævningen kritiske overfor årsagen og grundlaget for at Randers Kommune er nået frem til afgørelsen.


- Jeg har ikke yderligere kommentarer til indholdet af stævningen, da det er spørgsmål, retten nu skal tage stilling til. Vi mener naturligvis, at vores afgørelse er faktuelt og processuelt i orden, siger Jesper Kaas Schmidt.



Interesserede kan læse stævningen her:






Klik venligst

© Copyright 2025 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneselskab med tre havne tog imod godt en million krydstogtgæster
- PostNord får seks nye batteri-elektriske lastbiler - i Sverige
- Containerterminal får landstrøm med 50 procents støtte fra EU
- Køletrailer får energi fra sol, batterier og energigenvinding
- En ordre på 25 el-lastbiler har fået produktionstallet op på over 2.000
- Fire havne i nordeuropa får EU-støtte til landstrøm til containerskibe
- Antallet af el-lastbiler endte på 864
- Fredag 17. januar 2025 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Sættevogne bliver renoveret - og får flere år på vejene
- Transportorganisation vil have Energistyrelsen til at tage affære med affaldsregister
- Vejlevirksomhed investerer i 10 elektriske lastbiler
- Fredag 10. januar 2025 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst