Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bro over E45 forsvandt bid for bid

Tirsdag 25. juni 2024 kl: 12:32
Af: Redaktionen

Bro over E45 forsvandt bid for bid
Den gamle bro, der førte Bredalvej over E45 i Hedensted, blev klippet i stykker og revet ned. (Foto: Kingo Karlsen)

Vejdirektoratet's nedrivningsentreprenør, Kingo Karlsen, klippede en 900 ton tung bro over motorvej E45 i stykker hen over en nat. Arbejdet var planlagt i detaljer og tiltrak flere nysgerrige

Bro over E45 forsvandt bid for bid
(Foto: Kingo Karlsen)
Lørdag 22. juni klokken 17.00 blev politi og hjemmeværn sendt i aktion for at afspærre Motorvej E45 mellem Vejle og Hedensted, mens entreprenører rev den gamle bro, der førte Bredalvej over E45, ned. Broen var for kort til at nå over Motorvejen, der er under udvidelse fra fire ti seks spor.


Arbejdet med nedrivningen var planlagt nøje, og inden klokken 09.00 søndag formiddag var motorvejen igen åben for trafik.


- Vi havde virkelig travlt, og tiden blev udnyttet fuldt ud. Først blev motorvejen sikret mod skader ved at udlægge store jernplader under broen, hvorefter seks store nedbrydningsmaskiner kørte i stilling. I løbet af de først tre timer havde de klippet størstedelen af brodækket ned. 600 kubikmeter beton blev knust og kørt væk, inden motorvejen blev genåbnet lige før afleveringstidspunktet, siger projektchef i Vejdirektoratet John Kjærsgaard.


Hjemmeværnet hjalp med trafikafviklingen
Vejdirektoratet havde stort fokus på at få trafikken til at glide på omkørselsruten under spærringen af motorvejen og havde derfor allieret sig med Hjemmeværnet. Folk fra Hjemmeværnet hjalp med at dirigere trafikken blandt andet ved afkørsel 58, Hedensted, og sørgede for, at der ikke var nogle trafikanter, der kørte ned på motorvejen.


- Da motorvejen var afspærret på hele strækningen mellem afkørsel 58, Hedensted, og 59, Hornstrup, udnyttede vi desuden muligheden for at få foretaget omfattende asfaltreparationer på strækningen. Arbejdet foregik uden, at det påvirkede bronedrivningen, som selvfølgeligt var det primære fokus, siger John Kjærsgaard.


Arbejdet med at nedrive broen blev fulgt tæt af mange nysgerrige borgere fra lokalområdet, som benyttede anledningen til en aftengåtur med plads til at følge nedrivningen og de store maskiner på tæt hold.


Arbejdet med at skabe mere plads til trafikanterne fortsætter, indtil næste bro over E45 skal rives ned i 2025. Her venter en endnu større bro - og dermed en endnu større opgave for Vejdirektoratet, som nu vil gå tilbage og evaluere på weekendens arbejde.


Holdet, der arbejdede med bronedrivningen, bestod foruden Vejdirektoratet af Arkil A/S, Kingo Karlsen og Safe Road.


Interesserede kan se en video fra bro-nedrivningen nedenfor.
(Video: Kingo Karlsen, redigeret af Vejdirektoratet)


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 763 nye lastbiler over 16 ton kørte ud af juni
- De tunge lastbiler er kørt frem med 17,6 procent
- Antallet af nyregsiterede lette lastbiler er gået frem med 35,5 procent
- Bestanden af lastbiler over 16 ton er vokset 5,7 procent
- Tyske lastbiler står for godt 52 procent af de lette
- To trediedele er svenske
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vognmand valgte to franske med det meste
- Flere faglærte og ufaglærte over 60 år er i arbejde
- Vognmand på Vestsjælland tog ni af et par omgange
- Udenlandsk lastbilchauffør blæste alkometeret op over 2 promille
- Stål-virksomhed kører ud med fransk pusher-trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst