Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny flyoperatør i Karup Lufthavn er fra Holland

Fredag 8. september 2023 kl: 09:52
Af: Redaktionen

Det bliver det hollandske flyselskab, AIS Airlines, som fra mandag 2. oktober betjener ruten mellem Midtjyllands Lufthavn i Karup og Københavns Lufthavn på Amager. Det oplyser Viborg Kommune, der er en af ejerne af lufthavnen i Karup

Formanden for Midtjyllands Lufthavn, Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V), kunne tidligere på uge oplyse, at der var fundet en ny operatør til ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn, som fra i foråret og frem til sensommeren har været betjent af flyselskabet DAT, som ikke ønskede at flyve på ruten længere.


- Jeg ser frem til samarbejdet med AIS Airlines. I den tid DAT har fløjet ruten siden genåbningen af Midtjyllands Lufthavn 17. april, er passagertallene løbende blevet bedre, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at der er behov for ruten på sigt. Omvendt vil jeg heller ikke lægge skjul på, at det seneste års turbulens har været skidt for lufthavnen, siger Ulrik Wilbek og fortsætter:


- Erhvervslivet har brug for en rute, de kan stole på, og derfor er det også helt afgørende at sikre ro om ruten og lufthavnen.
 

Mindre fly
For at sikre ro om ruten, skal kapacitet og behov matches bedre, end det hidtil har været tilfældet. Derfor vil den nye operatør bruge mindre fly, end DAT har gjort.


AIS Airlines planlægger at bruge en Jetstream 32 med en kapacitet på 19 passagerer.


- Det kan selvfølgelig betyde, at man skal være tidligt ude for at få plads på visse afgange, men jeg tror på, at det vigtigste er, at vi kan melde udsolgt på hovedparten af afgangene, siger Ulrik Wilbek.


Også Chief Commercial Officer, Nicole Scheffer fra AIS Airlines er optimistisk.


- Vi er glade for at introducere ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og København, så vi kan tilbyde rejsende en bekvem og effektiv måde at forbinde to vigtige byer i Danmark. Vi forstår vigtigheden af at tilbyde tilgængelige og pålidelige flyrejsemuligheder, og denne rute er et vidnesbyrd om vores dedikation til at opfylde vores passagerers behov, siger Nicole Scheffer.

 
Fakta om AIS Airlines:
  • AIS Airlines er en regional hollandsk operatør med base i Lelystad
  • Selskabet blev grundlagt I 2009 og opererer flere ruter rundt omkring i Europa
  • Selskabet råder over 8 Jetstream 32 fly, som er den type af fly, der skal flyve mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn


Midtjyllands Lufthavn er ejet af Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg Kommune.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn fremviser kvartalsoverskud på 98 millioner kroner før skat
- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst