Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

275 millioner kroner skal lade batteritog op på privatbanerne

Tirsdag 13. september 2022 kl: 11:58
Share  


Af: Redaktionen

Partierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan puljen til ladeinfrastruktur til batteritog på privatbanerne skal udmøntes for at fremme omstillingen af togdriften til en mere bæredygtig drift

Med aftalen om Infrastrukturplan 2035 blev der afsat en pulje på 275 millioner kroner til et statsligt tilskud til ladeinfrastruktur på privatbanerne med henblik på at fremme den grønne omstilling og en CO2-neutral jernbanedrift.


Partierne bag aftalen er blevet enige om principperne for udmøntningen af puljen. Således er der skabt grundlag for en grøn omstilling af privatbanerne, som samtidig er sidste led i at gøre hele togtrafikken i Danmark CO2-neutral.


Omstillingen af togtrafikken i Danmark følger af, at der bliver indført elektrisk togdrift på hovednettet i takt med elektrificeringen mellem Fredericia og Aalborg samt leverancer af DSB’s nye elektriske tog. Hertil kommer den igangværende elektrificering mellem Roskilde og Kalundborg samt på Sydbanen fra Ringsted til den kommende Femern Bælt-forbindelse.


På regionalbanerne og privatbanerne har den teknologiske udvikling samtidig gjort det muligt at elektrificere gennem drift med batteritog, hvor der i dag kører. Med aftalen om Infrastrukturplan 2035 blev der derfor afsat i alt knap 1,3 milliarder kroner til at understøtte omstillingen til batteritog.


Trafikstyrelsen administrerer puljen og tildelingen af midler sker efter ansøgning fra regionerne, som kan få dækket 65 procent af omkostningerne til etablering af ladeinfrastruktur pr. bane.
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formanden fortsætter
- Containere kører cirka 10 kilometer med tog
- Toldreform skal give en enklere, mere intelligent og sikrere toldunion i EU
- To transportvirksomheder indgår aftale om logistik-aktiviteter på Sjælland
- Fransk tog-producent er klar til at skifte sport fra projekt til produktion
- Italiensk rederi har lagt til i Esbjerg siden 1998
- Danmarks største erhvervshavn når den største godsomsætning i 14 år
- Litauen og Tyskland bliver forbundet med intermodal forbindelse over land
- Godstrafikken over Øresundsbron er endnu en gang kørt frem
- 26 partnere går sammen for at fremme en grøn Jyllandskorridor
- Jernbanen mellem Holstebro og Skjern gøres klar til batteritogdrift
- En fast Kattegatforbindelse er emnet på høring på Christiansborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst