Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fem danske infrastrukturprojekter modtager samlet 4,4 milliarder kroner i EU-støtte

Torsdag 30. juni 2022 kl: 12:20
Af: Redaktionen

EU’s medlemslande har på et møde tirsdag 21. juni godkendt EU-Kommissionens forslag til tildeling af støttemidler til europæiske infrastrukturprojekter. I den forbindelse får fem danske infrastrukturprojekter et samlet støttebeløb på 4,4 milliarder kroner

EU-midlerne kommer fra EU’s infrastrukturfond Connecting Europe Facility (CEF), der i EU-budgetperioden 2021-2027 støtter anlæg af infrastrukturprojekter på det transeuropæiske transportnet (TEN-T). 


TEN-T har til formål at styrke det indre marked ved blandt andet at udvide eller helt fjerne flaskehalse og fremme mere effektive, grænseoverskridende transportkorridorer.


Den samlede ansøgningspulje, der fra dansk side kunne søges om støtte til ved seneste ansøgningsrunde, lå på omkring 18,5 milliarder kroner. Der har været stor konkurrence om EU-midlerne, hvor 103 ud af 317 ansøgninger er blevet godkendt til at modtage støtte.


Fem ud af 12 danske ansøgninger er blevet godkendt til støtte med et samlet støttebeløb på omkring 4,4 milliarder kroner. 


De danske støttemodtagere fordeler sig bredt inden for en række transportformer, ligesom både private og offentlige aktører er blevet tildelt støtte.


De største danske projekter, der modtager støtte er Femern Bælt-forbindelsen, som tildeles ca. 4 milliarder kroner i støtte til det videre arbejde med anlæg af sænketunnellen. Derudover får Banedanmarks signalprogram 164 millioner kroner i støtte til udskiftning af gamle signaler på det statslige jernbanenet med nye signalsystemer, der lever op til den europæiske standard, ERTMS.


Interesserede kan se en samlet oversigt over de danske projekter, der har modtaget støtte, ved at klikke her:Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny ejer betyder nyt navn til renovationsselskab
- Fredag 8. december 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Brandevognmand tager har fået ny fire-akslet tiptrailer til tunge læs
- Ny kran kom i arbejde med det samme
- EU-forslag inderholder tegn på forbedring af ansvaret for dyrs transportegnethed
- Trafikrekorder med personbiler og busser på begge broer bidrager til godt resultat
- Ny postlov fører til ændringer i PostNord i Danmark
- Svensk-Dansk postkoncern skal have ny direktør i Sverige
- Pensionsselskab dropper aktier i Tesla
- Bekendtgørelse åbner for lastbiler med plads til mere
- Vognmandsformand er valgt som arbejdsgiverformand
- Nye regler for eksamenskørsel træder i kraft fra årsskiftet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst