Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
EFTER STØTTETILDELING:

PtX-produktion på Bornholm er kommet et skridt videre

Fredag 24. juni 2022 kl: 12:39
Af: Redaktionen

I det kommende år skal et projekt støttet med REACT-EU midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse undersøge muligheden for at bruge vedvarende energi (VE) fra den kommende Energiø i Østersøen, der kommer til at ligge tæt på Bornholm, til at lave lokal Power-to-X-produktion af brændstoffer på Bornholm

Undersøgelsen bliver ledet af Rønne Havn A/S og vil have en række lokale og nationale partnere med i kredsen - eksempelvis Ørsted, Skovgaard Energy, Topsoe, Danfoss Drives, Rambøll, DTU Management, DTU Wind and Energy Systems, Bornholms Energi & Forsyning, Bornholms Regionskommune (BRK) og Gate 21.


Parterne skal som udgangspunkt undersøge en række aspekter af Power-to-X-produktion lige fra fremstilling og økonomi til muligheder for tilkobling af elsystem og fjernvarmeanlæg på Bornholm og på tværs af Østersøen.


Produktion af grønne Power-to-X-brændstoffer er en helt ny type af industri, som ikke tidligere har været på Bornholm. Derfor vil en del af projektet også undersøge, hvor på øen et anlæg og lager ville kunne placeres.


For et år siden satte Rønne Havn A/S gang i konsortiet Bornholm Bunker Hub sammen med otte internationale partnere - blandt andet Ørsted, Topsoe og Molslinjen. Konsortiet arbejder for at gøre Bornholm til en grøn tankstation af grønne brændstoffer til skibe, der sejler i Østersøen.


Power-to-X-undersøgelsen er en naturlig forlængelse af arbejdet med Bornholm Bunker Hub, og den vil derfor undersøge, hvor store mængder af grønt brændstof, der vil kunne afsættes på Bornholm, samt om nogle af brændstofferne kan afsættes til tung landtransport og industrien på øen.


Power-to-X-undersøgelsen forventes gennemført i løbet af et år og vil munde ud i en business case. Undersøgelsen er en opfølgning på Vækstteam Bornholms anbefalinger fra foråret 2021, som blandt andet anbefalede at Bornholm skulle være Østersøens grønne transporthub og projektet gennemføres som en del af erhvervsfyrtårnet, der skal gøre Bornholm til Østersøens centrum for grøn energi.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
- Politiet har fundet omkring 840 kg narko ved Sejerøbugten
- Tasker med narko drev i land på Sjællands Odde
- Medarbejdere på et frugtlager fandt godt 1.100 kg kokain i en container
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Britisk handelsorganisation melder om skibskapring ud for Somalia
- Færgefragten steg i februar
- Brint-projekt i Hirtshals får EU-tilskud på 9 millioner euro
- Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål
- Brancheorganisation for havne- og shippingvirksomheder får ny sekretariatschef
- Landstrøm er på vej til sydjydsk fjordhavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst