Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Britisk styrmand fik en dom på halvandet års fængsel efter skibskollision

Fredag 17. juni 2022 kl: 09:39
Share  


Af: Redaktionen

To danske søfolk mistede livet, da det danske skib »Karin Høj, hvor de var en del af besætningen, 13. december sidste årblev påsejlet af fragtskib »Scot Carrier« i Østersøen mellem Bornholm og den svenske by Ystad. Torsdag faldt dommen over den 30-årige britiske styrmand, der havde vagten om bord på »Scot Carrier«

Dommen, der blev afsagt i Københavns Byret, lød på halvandet års fængsel for blandt andet uagtsomt manddrab. Styrmanden blev også udvist af Danmark med et indrejseforbud i 12 år samt frakendt retten til - indtil videre - at føre et skib i dansk farvand. Han modtog dommen.


Briten erklærede sig skyldig i tiltalen, som var rejst efter straffelovens paragraf 241 for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder blandt andet ved at have sejlet skibet i alkoholpåvirket tilstand. Derudover var han tiltalt efter straffelovens paragraf 253, stk. 1, nr. 2 for at sejle videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til besætningen på Karin Høj.


- Det er en sag, der har haft nogle meget alvorlige konsekvenser. To familier har mistet et familiemedlem på grund af dømtes handlinger og opførsel. Straffens længde afspejler denne alvor, og jeg er tilfreds med, at retten fulgte min strafpåstand, siger specialanklager Anders Larsson fra Københavns Politi.


Den 30-årige mand blev efter kollisionen anholdt af svensk politi. Ved et grundlovsforhør i Københavns Byret blev han 17. december sidste år varetægtsfængslet in absentia. Han blev udleveret søndag 6. februar i år og har siddet varetægtsfængslet frem til torsdagens dom.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Samarbejde skal undersøge eftermontering af dual-fuel motorer
- Rapport viser tegn på ulige konkurrenceforhold i oversøisk containerfart
- EU-Kommissionen ønsker feedback om resultaterne af fritagelsen for konsortier inden for liniefart
- Havn vil af med tomt containeroverskud
- De rå tal tegner et mere rosenrødt billede af virkeligheden
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
- Rederi opjusterer sine forventninger til 2022
- Sydjysk havn får ny direktør
- Havnefolk vil have hurtigere sagsbehandling og energi-fleksibilitet
- Mindre affaldsmængder til forbrænding udløser import af affald

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst