Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toldere finder 175 kilo ulovlig tobak

Torsdag 10. marts 2022 kl: 11:13
Share  


Af: Redaktionen

Toldere i Københavns Lufthavn har stoppet rejsende med i alt 175 kilo vandpibetobak. Sagerne er overgivet til Københavns Politi

Toldere finder 175 kilo ulovlig tobak
Fredag 25. februar stoppede toldere i Københavns Lufthavn to rejsende stoppet med i alt 100 kg vandpibetobak. De to rejsende var ankommet med fly fra et mellemøstligt land og havde valgt at gå gennem grøn kanal i lufthavnen, hvor man på den måde tilkendegiver, at man ikke har nogle varer, der hverken skal betales told og afgifter af - eller er ulovlige at indføre


Ved en nærmere kontrol af de to rejsende kunne tolderne konstatere, at de burde være gået gennem rød kanal. I de rejsendes kufferter fandt tolderne i alt 100 kg vandpibetobak, der ikke var betalt told og afgifter af.


- De to rejsende blev udtaget til kontrol i forbindelse med en stikprøve, og der fandt vi de mange kg vandpibetobak. Vi ser løbende vandpibetobak i vores kontroller i for eksempelvis lufthavne, men det er ikke hver dag, vi ser så mange kilo på en gang, siger Mette Helmundt, der er funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn.


Hun peger på, at vandpibetobak fra udlandet kan være produceret uden om reglerne og dermed potentielt endnu mere sundhedsskadelige, end tobakken i forvejen er.


I starten af marts var der endnu en sag, hvor to rejsende blev kontrolleret. De to havde 75 kg vandpibetobak med i tre kufferter og en rygsæk.


Toldstyrelsen har samlet beregnet told og afgifter på over 400.000 kroner og overdraget sagerne til Københavns Politi.


Toldstyrelsen finder generelt vandpibetobak på tværs af transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste tal på tobaksområdet viser, at Toldstyrelsen tilbageholdte 2.324 kg vandpibetobak i 2020.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Amager omsatte for halvanden milliard kroner på seks måneder
- Norsk flyselskab fløj med flere i juli og kom tæt på før corona-tiden
- Midtjylland får fragtforbindelse over Atlanten
- Tysk flyselskab åbner for bæredygtig transport
- Passagertal i juli kom tæt på 2019-højden
- Norske lufthavne betjente 5,1 millioner passagerer i juni
- Spansk flypersonale i irsk lavprisselskab vil blive udtaget til strejke
- Ansatte i tysk flyselskab har nedlagt arbejdet
- Transportkoncern lægger milliarder til kvartalsresultat
- Datterselskaber's ansatte kan fortsætte på deres overenskomster
- Derfor skal du ikke hævne dig på SAS efter strejken
- Ny overenskomst gælder for alle piloter i SAS' selskaber

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst