Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svenstrup-vognmand skifter til rent østsvensk

Mandag 2. august 2021 kl: 08:29
Share  


Af: Redaktionen

Svenstrup-vognmand skifter til rent østsvensk

Kort før sommerferien fik Svenstrup Vognmandsforretning i Svenstrup syd for Aalborg leveret en ny fire-akslet Scania R 500 opbygget med kran og wirehejs. Den erstattede en lastbil af andet mærke, og nu står der Scania på fronten af samtlige otte lastbiler i vognparken hos Svenstrup-vognmanden

Virksomheden, der kunne fejre 60-års jubilæum i fjor, ejes af vognmand Tim Jespersen. Han overtog sidste år forretningen fra anden generation - Leif og John Jespersen - der havde overtaget den fra første generation - Tove og Gunnar Jespersen - der grundlagde den i 1960.


Syv af de nu otte Scania er udrustet med kran på op til 115 t/m, da Svenstrup Vognmandsforretning har specialiseret sig i at løse kranopgaver.


Den nye fire-akslede Scania R 500 har to styrende foraksler, én trækaksel samt én styrende og hævbar bogieaksel bag trækakslen - alle med luftaffjedring.


Lastbilen er opbygget med en HMF 3220-kran med fem hydrauliske udskud samt HMF wirehejs og VBG kærretræk, så den kan få følgeskab af en to-akslet kærre.


Drivlinen er til normal entreprenørkørsel med en seks-cylindret 13-liters rækkemotor på 500 hk med et maksimalt drejningsmoment på 2.550 Nm, 14-trins automatiseret gearkasse med to krybegear samt enkeltreduceret bagtøj med mekanisk differentialespærre og 3,07:1 i udveksling. Som en lidt usædvanlig detalje er bilen udrustet med både manuel og automatisk kobling, så chaufføren frit kan vælge mellem selv at betjene koblingen ved hjælp af en ”gammeldags” koblingspedal - eksempelvis ved snæver manøvrering eller kørsel på fedtet underlag - eller at lade det automatiserede gearskiftesystem klare koblingsarbejdet helt automatisk.


Det mellemlange CR17-førerhus er blandt andet leveret med Premium-førerstol med indbygget varme og ventilation, Premium infotainment-system med integreret navigation samt 4x20 W musikanlæg, køleskab og ekstra 6 kW kabinevarmer .


Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm har stået for handlen med Svenstrup Vognmandsforretning, der har valgt at tegne en udvidet serviceaftale med udvidet Drivline+-dækning på den nye bil.
 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godstransporten over Øresundsbron nåede nye højder
- Transportmand skifter karriere - skal til at bruge en hammer
- Det er er i orden at lade arbejdsmarkedets parter stå for kontrollen
- Transportør med franchisetagere som chauffører fortsætter med at køre mad ud i København
- Direktør for brancheorganisation på transportområdet siger farvel
- Tysk transport- og logistikkoncern tager gas på dieselbiler i Finland
- Der er et presserende behov for flere lastbil-rastepladser
- Transportkoncern sætter flere biogaslastbiler ind i Danmark
- Medarbejdere hos tankvognsproducent cykler mere
- Færdselsstyrelsen lægger nye fortolkningsbidrag til køre- og hviletidsområdet frem på nettet
- Tyske lastbiler kører nu og i fremtiden
- Dagligvarerne kommer med elektriske biler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst