Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
KLIMAMINISTER OM EU-ENIGHED:

- Der er mange danske grønne fingeraftryk på aftalen

Onsdag 21. april 2021 kl: 19:00
Af: Redaktionen

Den danske klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) betegner aftalen mellem EU-Parlamentet og EU's Ministerråd om en ny EU-Klimalov med et øget mål om CO2-begrænsning som et historisk grønt tigerspring for Europa. Loven, der er på vej gennem EU's lovsystem løfter målet for CO2-begrænsning i 2030 fra 40 til 55 procent i forhold til 1990. EU's fælles mål er dermed rykket tættere på det nationale danske mål om en 70 procents CO2-reduktion i 2030

EU har som mål at være CO2-neutral i 2050 og derefter at opsamle mere og mere af den CO2, som allerede er sendt ud i atmosfæren.


- EU’s første klimalov er et historisk grønt tigerspring for Europa. Den kommer på et rigtig godt tidspunkt lige op til Biden's klimatopmøde, og fasttømrer endnu engang EU’s globale lederskab på klimaområdet, siger Dan Jørgensen, der peger på at verdens største udledere af CO2 mødes i de kommende dage med fokus på at løfte det globale ambitionsniveau.


- EU’s høje ambitionsniveau vil være med til at lægge massivt pres på store udledere som Kina, Indien og Brasilien, siger Dan Jørgensen, der tidligere var danske medlem af EU-Parlamentet valgt af Socialdemokratiet.


Dan Jørgensen peger på, at Danmark i høj grad har medvirket til at sikre den nye aftale. 


- Vi har vedvarende lagt pres på for mere ambitiøse og juridisk bindende mål på europæisk plan. Vi er ambitiøse i Danmark, men det er i EU, vi virkelig kan flytte noget. Med opjusteringen af EU’s 2030 klimamål på mindst 55 procent må man sige, at det lykkedes, selv om vi gerne havde set et højere mål, siger han og fortsætter:


- Der er mange danske grønne fingeraftryk på aftalen, som vi kan være stolte af. Blandt andet er der fastlagt en god proces for 2040-målet og den danske model med klimapartnerskaber bliver nu kopieret på EU-niveau. Det er også vigtigt, at der oprettes et rådgivende videnskabeligt organ, der - som vi i Danmark kender det fra Klimarådet - blandt andet skal vurdere, om der er overensstemmelse mellem EU’s mål og klimahandling.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Brintteknisk virksomhed udnævner konstitueret direktør til ny direktør
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift
- Maritim ekspert er nomineret til bestyrelsespost i brintteknologisk Aalborg-virksomhed
- Transportkoncern med mange trailere indgår aftale om CO2-transport
- Klimaplan og myndigheder udfordrer affaldsvognmænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst