Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

Berettiget kritik af tilsynet med PostNord øger mistanke om urent trav på pakkeområdet

Fredag 15. januar 2021 kl: 15:10
Af: Redaktionen

Statsrevisorerne retter på baggrund af den beretning, som de bestilte hos Rigsrevisionen sidste forår, fra kritik af Transportministeriets tilsyn med PostNords danske afdelings regnskabspraksis. Transportministeriet har ikke i tilstrækkelig grad spurgt ind til, om PostNords fordeling af omkostninger og prissætning i Danmark er lovlig, eller baggrunden for at påstande om krydssubsidiering kan afvises. - Nu må Transportministeren sikre gennemsigtighed i PostNords regnskaber og fair konkurrence på pakkeområdet, lyder det fra transportorganisationen ITD

- PostNords danske afdeling har haft alt for let spil til at fastsætte sine egne regler og priser. Statsrevisorerne kritiserer eksempelvis, at ministeriet ikke har ført et tilsyn, der gør det muligt at vurdere om markante avanceforhøjelser på brevområdet har været rimelige og stået i forhold til de faktiske omkostninger. Samtidig påpeger Statsrevisorerne, at Transportministeriet burde have fulgt mere effektivt op over for indberetninger fra whistleblowers om, at der finder krydssubsidiering sted mellem PostNords selskaber, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


- Den kritik kan ministeren ikke sidde overhørig. Han må sikre et fuldstændig gennemsigtigt tilsyn og sætte en stopper for urimelig krydssubsidiering, der er dybt skadelig for de private transportvirksomheder, siger Carina Christensen videre.


ITD har på vegne af sine medlemmerne anlagt flere sager mod PostNord om uretmæssig regnskabspraksis og krydssubsidiering mellem datterselskaberne. Anklagen går på, at det statsejede PostNord med sine selskabskonstruktioner har mulighed for at overføre midler fra områder, der ligger inden for befordringspligten, der er omfattet af statstilskud, til de områder der ligger i skarp konkurrence med private aktører.
 

Rigsrevisionens revisionsadgang til Post Danmark går gennem Transportministeriet, og det betyder, at Rigsrevisionens adgang til Post Danmark er begrænset til det materiale, som Transportministeriet har eller kan indhente som ejer, eller det materiale, som Trafikstyrelsen allerede har indhentet i tilsynet. 


Derfor er beretningens konklusion om kritisabelt tilsyn med virksomhedens regnskabspraksis med ITD's ord "stærkt foruroligende".

 
- Det forekommer ærlig talt lettere absurd, at det tilsyneladende ikke er juridisk muligt at gennemføre en fuldstændig undersøgelse af PostNords regnskabspraksis, herunder eksempelvis at validere revisorerklæringer mv. Konsekvensen er jo, at PostNords egne oplysninger i vid udstrækning kommer til at stå uimodsagt uden mulighed for efterprøvelse, og det kan ingen være tjent med, siger Carina Christensen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst