Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION FASTHOLDER:

Statsrevisorernes beretning om Post Danmark ændrer intet

Fredag 15. januar 2021 kl: 15:10
Share  


Af: Redaktionen

Rigsrevisionen har fredag offentliggjort sin rapport om Transportministeriets tilsyn med Post Danmark. Rigsrevisionen har i sit arbejde ikke kunnet påvise, at der er belæg for påstanden om krydssubsidiering, men omvendt kan det heller ikke afvises. Statsrevisorerne, der er politikere udpeget blandt medlemmer af Folketinget, har afgivet deres beretning, hvori de fremhæver, at Transportministeriets tilsyn med Post Danmarks regnskabspraksis i perioden 2011-2019 ikke har været helt tilfredsstillende. Vognmandsorganisationen DTL siger i en kommentar, at "farcen risikerer at fortsætte"

Transportministeriet kritiseres i beretningen fra Statrevisorerne for ikke at føre helt så tæt tilsyn, som man kunne ønske, herunder at Transportministeriet ikke i tilstrækkelig grad har efterspurgt viden om, hvorvidt Post Danmarks fordeling af fællesomkostninger er i overensstemmelse med lovgivningen. Statsrevisorerne opfordrer derfor Transportministeriet til at styrke tilsynet med Post Danmark.


DTL betegner beretningen som "noget tandløs" og peger på politikernes dilemma: På den ene side en utidssvarende statsejet virksomhed der igen og igen kræver statslige hjælpepakker. På den anden side ønsket om udbringning af post over hele landet.


DTL - Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, mener, at det, som han betegner som en "farce", i værste fald fortsætter.


- Det er jo svært at kritisere Statsrevisorernes rapport. Hvis de ikke har fundet en rygende pistol, så har de jo ikke fundet den. Men omvendt kan det ikke afvises, at den rent faktisk findes. Konsekvensen er, at dét, vi har været vidner til i årevis, i værste fald bare får lov at fortsætte, siger Erik Østergaard og fortsætter: 


- Skattekroner skal fortsat pumpes ind i PostNord for at dække befordringspligten af breve og pakker om end en række partier er begyndt at sætte hælen i i forhold til et åbent checkhæfte til Post Danmark. Vi er heller ikke kommet nærmere et svar på en skævvridning i markedet i forhold til de private aktører, og ingen svar på, hvorfor PostNord kører i Norden med udenlandske chauffører på udenlandske plader.


Erik Østergaard mener, at fortsat støtte til PostNord ikke vil løse de fremadrettede udfordringer med et fundamentalt andet samfundsmæssigt behov for at sikre omdeling af især breve, der fortsætter med at falde i takt med at den digitale kommunikation fortsat stiger.


- I dag udgør brevmængderne en brøkdel af, hvad de gjorde i 2010. Og det er her, politikerne bør starte, når der i foråret skal forhandles ny postlov. Nemlig at definere, hvordan den samfundsbegrundede postomdeling skal se ud i fremtiden i lyset af de fortsat faldende brevmængder, siger Erik Østergaard og fortsætter:


- Befordringspligten for pakker bør fjernes, da dette marked allerede er dækket af private aktører, og så bør den samfundsbegrundede fremtidige brevomdeling sættes i udbud. Derefter bør man overveje, hvad der skal ske med PostNord. Det er tid til seniorpensionering af det postvæsen, som blev grundlagt af Christian IV.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fredag 26. februar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Byggeriet af dansk færge i Asien kan følges over hele verden
- - Kvinder kan være mindst lige så gode lastbilchauffører som mænd
- VVM-undersøgelsen af fjordsforbindelse er opdateret
- Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?
- Bulgarsk registreret lastbil kom til Nakskov med 440 kg hash
- Lastbilbestanden er vokset
- Toldere fandt 23,2 ton kokain
- Svensk producent af tunge køretøjer skal have ny chef
- Der er stadig is på vandet
- Vognmand blev positivt chokeret over sin nye lastbil
- Mini-trans har fået to store

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst