Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Chauffør i tyrkisk lastbil havde kørt for længe - i for mange dage

Fredag 15. januar 2021 kl: 13:30
Share  


Af: Redaktionen

Politifolk fra Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi var på stor kontrol på Karlslunde Rasteplads onsdag eftermiddag, hvor de blandt andet tilbageholdt en dansk lastbil med nummerplader fra en anden lastbil. Dagen efter var de igen på pladsen, hvor de blandt det standsede en nyere tyrkisk lastbil. Kontrollen af lastbil og chauffør udløste en samlet bøde på over 500.000 kroner - hvilket svarer til omkring to trediedele af prisen på en ny to-akslet trækker

Den tyrkiske lastbil blev vinket ind fra motorvej E20/E47 - Køge Bugt Motorvejen - og kontrolleret på Karlslunde Rasteplads. Ved kontrollen af takografen, der registrerer chaufførens køre- og hviletid, kunne politifolkene se, at chaufføren havde kørt rigtig længe i lastbilen, og at han havde taget førerkortet ud af takografen, når han løb tør for køretid. 


17 gange havde chaufføren i lastbilen kørt på vejene uden at have sit førerkort sat i takografen. Da politiet kontrollerer køre- og hviletiderne 28 dage tilbage, kunne politiet se, at chaufføren i dagene fra 22. december til 26. december 2020 højst havde hvilet sig i 6,5 time. Han havde derfor opnået en køretid på over 43 timer, hvilket er en overtrædelse på 330 procent, da man som chauffør i en lastbil - eller bus - højt må køre 10 timer dagligt. 


Den samlede bøde endte på 586.000 kroner, hvoraf chaufføren skal betale en tredjedel og den tyrkiske vognmandsvirksomhed to tredjedele. 


Tungvognscenter øst tilbageholder lastbilen som sikkerhed for betalingen. Politiet oplyser, at den tyrkiske virksomhed har tilkendegivet, at de vil forsøge at betale bøden i den nærmeste fremtid for at få lastbilen tilbage. 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Beskæftigelsesbarometer fra uddannelsesorganisation peger på højere tryk
- Logistik-firma med fokus på city-logistik er taget under konkursbehandling
- Kalundborg-virksomhed har hentet maskintrailer i Hedensted
- Energiselskab åbner planlagt HVO-tank i Køge
- Svensk lastbil-koncern vil overtage dansk forhandler
- Højresving endte med lettere skader
- Illegal cigaretfabrik i Sydjylland fik besøg af politiet
- Container kom med lastbil - politiet kom med håndjern
- Flere transportvirksomheder har fået lærlinge
- Tysk varebil med el-motor bliver kørt ind på det danske marked
- Det belgiske forsvar skal have hollandsk-tjekkiske køretøjer
- Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller over knap tre måneder

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst