Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Postkoncern kørte ud af tredie kvartal med overskud

Fredag 23. oktober 2020 kl: 11:02
Share  


Af: Redaktionen

Svensk-danke PostNord har offentliggjort sin rapport for årets tredie kvartal. Den viser, at koncernen kommer ud af kvartalet med et resultat på 580 millioner svenske kroner mod et underskud på 51 millioner svenske kroner i samme kvartal sidste år

Punkter fra kvartalsrapporten (tallene i parentes er 2019-tallene):
  • Nettoomsætning: 8.919 millioner (9.026 millioner ) svenske kroner, hvilket er et plus på 2,9 procent målt i fast valuta for sammenlignelige enheder
  • Driftsresultat (EBIT): 747 millioner (57 millioner ) svenske kroner
  • Periodens resultat 580 millioner (-51 millioner ) svenske kroner
  • Resultat pr. aktie 0,29 (-0,03) svenske kroner
  • Pengestrøm fra driftsaktiviteter 1.342 millioner (0 millioner ) svenske kroner

PostNord fremhæver, at resultatet er blevet kraftigt forbedret i årets tredje kvartal. De forbedringsprogrammer, som koncernen har sat i gang, leverede fortsat godt, hvilket sammen med høje pakkemængder bidrog til forbedringen i indtjeningen. Øget e-handel resulterede i meget høje pakkemængder, mens brevmængderne fortsatte med at falde på grund af den igangværende digitalisering. Leveringskvaliteten i pakkeforretningen blev påvirket negativt i kølvandet på Corona, mens brevforretningens leveringskvalitet fortsat var høj.


PostNord’s koncernchef Annemarie Gardshol siger i forbindelse med kvartalsrapporten, at den igangværende pandemi påvirker alle på forskellig vis. For PostNords vedkommende har den øgede e-handel haft stor indflydelse på pakkeforretningen og betydet, at koncernen i dag befinder sig på et niveau, som først var ventet om et par år. 


- De kraftigt stigende pakkemængder har dog også givet udfordringer, men vi har ved at samarbejde med vores kunder løst vores vigtige opgave med at formidle pakker og breve. Dermed bidrager vi til at gøre hverdagen lettere for alle, der bor og arbejder i Norden. Jeg er stolt af, at vi har håndteret omstillingen så godt, siger Annemarie Gardshol.


Pakkemængderne hos PostNord steg med 10 procent i årets tredie kvartal sammenlignet med  samme kvartal sidste år. Der blev i alt håndteret 46 millioner  pakker, hvoraf en stadig større del var leveringer til døren. Brevvirksomheden udgør en faldende andel af virksomheden, og brevmængderne faldt med 10 procent i kvartalet. 


- Vi opnåede i kvartalet en pakkekvalitet på 96 procent, og det er lavere end vores ambitionsniveau. Vi arbejder altid intensivt med at sikre, at alle pakker når frem til modtagerne til tiden. Leveringskvaliteten for breve i Sverige var høj i kvartalet (næsten 99 procent) og langt over det svenske lovkrav. I Danmark har vi haft udfordringer med brevkvaliteten (ca. 94 procent). Resultatet for kvartalet overstiger dog det danske lovkrav. De meromkostninger, vi har haft til sygedagpenge på grund af pandemien, blev opvejet af den kompensation, staterne ydede for at afbøde effekten af pandemien, og af en meget effektiv håndtering af de kraftigt stigende pakkemængder. Det har sammen med fremgangen i de interne forbedringsprogrammer bidraget til det forbedrede resultat, siger koncernchefen, der fremhæver, at behovet for omstilling af brevforretningen stiger i takt med, at brevmængderne falder. 


- Sidst i september indledte vi et pilotprojekt med postomdeling hver anden dag på det svenske marked. Testen er gået godt i den første tid, og det lover godt for fremtiden. 1. oktober traf den svenske regering beslutning om et kommissorium for arbejdet med, hvordan postbefordringspligten skal finansieres. Der er tale om en kompliceret sag, og jeg har forståelse for, at det vil tage tid. Samtidig går udviklingen i samfundet hurtigt, og hvis ikke den svenske brevvirksomhed skal begynde at give tab, er det nødvendigt samtidig at få nogle regulatoriske lempelser på plads, siger Annemarie Gardshol.


I Danmark fortsætter dialogen med politikerne om en brevvirksomhed, der er økonomisk bæredygtig på langt sigt. De 112 millioner danske kroner, som den danske stat har godkendt som kompensation for PostNord’s ekstra omkostninger i forbindelse med postbefordringspligten i anden halvdel af 2020, afventer i øjeblikket EU-Kommissionens godkendelse. 


- Vi ser frem til samtidig med den afgørelse også at få en ny langsigtet aftale med den danske stat fra årsskiftet, siger Annemarie Gardshol.


Hvad angår PostNord’s ambition om at reducere sin CO2-udledningen peger Annemarie Gardshol på, at koncernen i årets tredie kvartal nåede et  mål om, at den samlede udledning skal være reduceret med 40 procent i 2020 i forhold til basisåret 2009. 


- Det er et godt udgangspunkt, når vi nu begynder på arbejdet med at nå vores ambition om at være fossilfri i 2030, siger Annemarie Gardshol, der peger på, at fremtiden stadig er langt mere usikker end normalt.


- Men det er min vurdering, at vi - med en klar strategi, et stort engagement og kompetente medarbejdere - har gode forudsætninger for at fortsætte vores transformation og blive den foretrukne leverandør i Norden, siger hun.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Producenten af Årets Lastbil i Europa har hovedsæde i München
- Færgehavneområder får en overhaling
- Transport-virksomhed med speciale i specielle opgaver har taget ny selvkørende kran i brug
- Tysk transport- og logistik-koncern har åbent ny filial i Finland
- 62-årig bilist kørte frontalt ind i modkørende lastbil
- Erhvervs-organisation advarer mod pakkeafgift
- Vognmand giver plads til ny city-trailer i sin flåde
- Den tyske regering vil give tilskud til ophugning af lastbiler
- To lærlinge fra lastbilforhandler blev prist
- Lastbil brød i brand på vej over Storebæltsbroen
- Nærved Næstved kører vognmand ud med ny kranbil med hejs
- Stykgodscenter skubber på med ny tre-akslet pusher-trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst